DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Negatif iyonlar öğrenmeyi pozitif yönde etkiliyor

    Negatif iyonlar öğrenmeyi pozitif yönde etkiliyor
    05.04.2021
    A+
    A-

    Yapılan birçok araştırma eksi yüklü iyonların hafızayı güçlendirme ve hafıza üzerindeki olumlu etkileri üzerinde duruyor. LoncaMed Proje Koordinatörü Kemal Pekpak, negatif iyon teknolojisinin eğitim sistemi üzerindeki etkilerine vurgu yapıyor. 

    Dikkat ve öğrenme üzerinde etkisi araştırılan negatif iyonların, konsantrasyon ve tepki süresini iyileştirdiği gözlemlenmiştir. Yine yapılan çalışmalar sonucunda negatif iyon terapileri yapılan çocuklarda anksiyete sorunu ve stresin azaldığı ortaya konulmuştur. Kudüs’te bulunan Hebrew Üniversitesi’nin yaptığı araştırmayı anımsatan Kemal Pekpak “Parmakoloji Uygulamaları Departmanı Başkanı Dr. Sulman tarafından 1969 yılında yapılan araştırmada iki grup oluşturuldu. Bu gruplardan biri az miktarda iyon içeren odaya diğeri ise negatif iyon yönünden zengin odaya yerleştirildi. Negatif iyon yönünden zengin olan odada bulunan denekler, daha fazla cevap verdi. Ayrıca negatif iyon yönünden zengin olan ortamdaki denekler elektroensefalogram cihazı üzerinde beyin tarafından yayımlanan yavaş ve daha güçlü Alfa dalgası ritimleri gösterdi. Alfa dalgası ritimleri beynin aktifliğini ve sağlığını ölçmede kullanılır. Yavaş ve güçlü Alfa dalgaları sağlıklı, sakin ve uyanık bir beyni işaret eder. Düşük seviyede negatif iyon ihtiva eden odadaki denekler düşük test performansları ile mantıksız cevaplar vermişlerdir” dedi.

    İyon teknolojisi Türkiye’de

    Negatif iyon salınımı ile bütün bakteri ve virüsleri (Koronavirüs Dahil) öldürme özelliğine sahip olan Aeriashield by Moskito Free artık Türkiye’de olduğunu söyleyen Kemal Pakpak “Negatif iyon salınımı ile mikropların havada ve yüzeyde etki alanını yok eden cihaz, iki ayrı boyutu ile özellikle kapalı alanlarda temiz hava ve temiz yüzey etkisi yaratıyor.   Seyahat (Travel) boyu olarak adlandırılan boyunda veya yakanızda taşınabilir cihaz, 5 m2 alan içerisinde temiz hava ve yüzey etkisi sağlıyor. Aile boyu olarak kullanılan cihaz ise 15 m2 alan içerisinde etki sunuyor. Çocuk odalarında kullanılabilen negatif iyon teknolojisi aynı zamanda hamilelerin ve yaşlıların da kullanımı için uygun. Kimyasal kalıntı oluşturmayan cihaz, bir elektrotun ortamdaki oksijene etki etmesi ve kontrollü elektrik voltajını sağlaması ile çalışıyor. Bu şekilde negatif iyon üreterek de antiviral ve antibakteriyel etkiye sahip oluyor. Aeriashield ’in havaya ilettiği negatif iyonlar, pozitif iyona sahip bakteri ve virüslerin yağ katmanını parçalayarak öldürüyor” diyerek sözlerini noktaladı.

    *Pasteur Enstitüsü test raporlarına göre

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.