DOLAR 32,3384
EURO 35,1542
ALTIN 2242,793
BIST 8742,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nil Ninat: Rol model olduğum için kendimi sorumlu hissediyorum

    Nil Ninat: Rol model olduğum için kendimi sorumlu hissediyorum
    13.04.2021
    A+
    A-

    Yarattığı sokak tarzı ile sosyal medyada geniş kitlelere ulaşan ve yurt dışında katıldığı moda haftalarında da dikkat çeken Nil Ninat, kariyerini ve moda trendlerini MAG okurları ile paylaştı.

     

    Sosyal medyanın iyi bir reklam platformu olduğunu belirten başarılı stil danışmanı “Stilim emeğimle birleşince başarılı ve güzel işler ortaya çıkıyor” diye konuştu. Dünyada moda ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmek için birçok moda haftasına katıldığını belirten Ninat, “Ülkemi temsil etmenin gururunu yaşarken dünyaca ünlü markaların modaya nasıl yön verdiklerini de gözlemleme şansım oluyor” dedi. Pandemi süreci ile tüm markalarda spor şıklığın da ön plana çıktığını belirten stil danışmanı, bu yıl çarpıcı moda trendlerini de özel röportajında anlattı.

    Stiliyle dikkat çeken başarılı bir stil danışmanısınız. Bize kendinizden ve kariyer serüveninizden bahsedebilir misiniz?

    Sanırım içgüdüsel olarak çekildiğim bu alan benim yaşam biçimim haline geldi. Tabii ki en başından beri geçen süreç öyle çok da kolay olmadı. Çok çaba ve sabır gerektiriyor. Kısacası karakterimi yansıtan stilim emeğimle birleşince başarılı ve güzel işler ortaya çıkıyor. Kolej eğitimimden sonra kazandığım iç mimarlık bölümünü bitirmeme yakın hayatın sürprizleri beni bir anda Milano Istituto Europeo Di Design Üniversitesi’nin moda tasarım burs yarışmasıyla karşılaştırdı. İlk üçte burslu girme şansını yakaladım. Modanın içinde varolduğum sürece kendimi daha üretken ve rol model olarak hissediyorum. Bu iş beni mutlu ediyor.

     

    Avrupa moda haftalarının dikkat çeken isimlerindensiniz. Moda anlayışınızı ve tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

    Bu sektördeki herkes çok iyi bilir ki Avrupa’daki moda haftalarına katılmak olmazsa olmazdır. Çünkü bütün dünyanın moda kalbi bu platformlarda atar. Tanınır ve tanıtırsınız. Ülkemi temsil etmenin gururunu yaşarken modaya nasıl yön veriliyor? Ne değişiklikler var? Bu değişiklikleri nasıl kendi stilimle harmanlayabilirim? İşime nasıl yansıtabilirim? hepsini görebiliyorum. Dünya trendlerine yön veren isimlerle tanışma şansını da yakalamak işin güzel yanlarından biri. Yılın bir kısmını yurt dışında geçiriyordum. Ancak pandemi sürecinde yaşam şekillerimiz değiştiği için herkes gibi ben de yurt dışı programlarına ara vermek durumunda kaldım. Online olarak yapılan defile davetlerine katılıyorum.

     

    Gardırobunuzun kurtarıcı parçasını sorsak..

    Deri ceketlerim ve botlarım diyebilirim. Çünkü hem spor hem dekolte bir kıyafetle bütünleşebiliyorlar.

     

    Favori markalarınızı öğrenebilir miyiz?

    Saint Laurent, Dion Lee, Alyx Studio, Alexander Wang, Paco Rabanne favori markalarım arasında.

     

    Stilinizde henüz denemediğiniz bir tarz var mı?

    Bana başarıyı getiren en önemli faktör kendi stilimden tarzımdan ödün vermememdir. Ancak farklı stillerin ufak dokunuşlarını da dönem dönem tarzıma katıyorum.

     

    Instagram’da geniş kitlere hitap ediyorsunuz.   Sosyal medya sizin için ne anlam ifade ediyor?

    Aslında sosyal medya kendimin yönetebildiği bir reklam platformu gibi. Birçok sosyo kültürel yapıdan farklı insan kitleleri takipçi konumunda olduğu için yorumlarını inceleyip dikkate alıyorum. Büyük bir çoğunluğun beğenisini kazandığımı anlıyorum ve yaptığım işte doğru yolda olduğumu görüyorum. Rol model olduğum için kendimi sorumlu hissediyorum.

     

    2021 moda trenlerinde neler ön plana çıkacak? Sizin dikkatinizi çeken parçalar neler?

    İnsanlar hayatın birçok alanında zamanla yarışıyor. Gündüzden geceye geçişleri pratik hale getirebilen kombin seçimlerini tercih ediyorlar. Yaşadığımız pandemi süreci ve dünya genelinde birçok firmanın evden çalışma sistemine geçmesiyle daha çok rahat kıyafetler tercih edilmekte. Bundan dolayı da birçok marka koleksiyonlarında spor şıklığa yer vermeye başladılar. Genel olarak bakarsak hem gündüz şıklığında hem gece şıklığında bazı renkler öne çıkıyor. Özellikle sarı, pembe, lila gibi çarpıcı renkler ve iri detaylar gibi…

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.