DOLAR 32,5121
EURO 34,939
ALTIN 2436,641
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nutuk Yıldızı Gösterisi’ne 1200 kişi katılım gösterdi

    Nutuk Yıldızı Gösterisi’ne 1200 kişi katılım gösterdi
    21.11.2019
    A+
    A-

    Bugüne kadar 15’ten fazla gösteri yapan Araştırmacı ve Yazar Alp Armutlu’nun Nutuk Yıldızı Gösterisi’ni toplam bin 200 kişi izledi. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan gösterinin bu yılki son gösterisi 27 Aralık Cuma günü İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleşecek.

    İnebolu’dan Ankara’ya cephanesini kağnısıyla ya da sırtında taşıyan Anadolu kadınının bugünlere olan katkısını vurgulamak üzere 2 yılda yaklaşık 10 bin kilometre yol kat ederek 30’un üzerinde ilde araştırma yapan Araştırmacı ve Yazar Alp Armutlu’nun Nutuk Yıldızı Gösterisi, her yaştan insanın tarihe tanıklık etmesine imkan sağlıyor. Nutuk’ta yazılanların atının çizilerek anlatıldığı Nutuk Yıldızı Gösterisi’ni şu ana kadar bin 200 kişi izleme imkanı buldu.

    Nutuk Yıldızı Gösterisi ile bilinmeyenler ortaya çıktı

    Nutuk, 1919-1927 yılları arasında olayları konu edinerek Kurtuluş Savaşı yıllarını detaylı olarak bizlere sunarak o dönemde neler yaşandığını gözler önüne seriyor. Nutuk Yıldızı projesini hayata geçirmeden önce kendisine bazı sorular sorduğunu fakat yanıt alamadığını belirten Araştırmacı ve Yazar Alp Armutlu, yaptığı araştırmalar ile kafasında oluşan soru işaretlerinin ortadan kalktığını söyledi. Bu gösteri ile herkesi bilgilendirmeyi hedefleyen Alp Armutlu, genç yaşlı herkese dokunarak Milli Mücadele zamanında neler yaşandığını, hangi zorluklarla karşılaşıldığını belgelerle izleyicilerine anlattı. Geçtiğimiz hafta Deniz Müzesi’nde gerçekleşen gösteri, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 50’şer dakikalık toplamda 2 bölümden oluşan gösteride, Türk milletinin ne kadar zorlu bir yoldan geçtiği bilgisi veriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.