DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Octet’i tercih edenler büyüyor

    Octet’i tercih edenler büyüyor
    20.10.2021
    A+
    A-

    Pandeminin ekonomide yol açtığı zarar Türkiye’de on binlerce işletmeyi derinden sarsarken, dijital dönüşüme ayak uyduran bazı sektörler ise hızla büyüdü. Octet Türkiye Müşteri Deneyimi Müdürü Yeşim Ramazanoğlu, Octet ürünlerini kullanan ve cirolarını artıran ilk üç sektörün Yapı-İnşaat, Makine ve Otomotiv sektörü olduğunu açıkladı.

    Tahsilat sıkıntıları ile mücadele eden işletmelerde nakit yönetiminin ciddi bir sorun haline geldiğini vurgulayan Octet Türkiye Müşteri Deneyimi Müdürü Yeşim Ramazanoğlu, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un etkilerini yaşamaya devam ediyoruz. Arz talep dengeleri tamamen değişti. Octet Türkiye, geliştirdiği dijital platform üzerinden işletmelerin ödeme ve tahsilat işlemlerini güvenli bir ortamda, hızlı bir şekilde yapabilmelerini sağlıyor. Octet kullanan müşterilerimiz arasında Yapı-İnşaat, Makine ve Otomotiv sektörü cirolarını 6-10 kat arasında artırdı ve artırmaya da devam ediyor.” dedi.

    Bu artıştan Yapı ve İnşaat sektöründeki müşterilerinin en büyük payı aldığının altını çizen Ramazanoğlu, “Evden çalışan ve evde daha fazla zaman geçiren her birey evinde yenilik veya tadilat ihtiyacı hissetmeye başladı. Yapı ve İnşaat sektöründeki müşterilerimiz Octet ile cirosunu 10 kat artırırken, bu sektörde Octet Sanal POS hizmetini kullanan işletmeler ise 6 kat büyüdü. İkinci sırada ise pandeminin ilk zamanlarında durgunluk yaşayıp, daha sonra hızla büyüyen makine sektörü bulunuyor. Octet kullanan makine sektörü, ortalamada hacimlerini 7 kat artırdı. Bu artışın nedeni de Türkiye’deki makina üreticilerinin artan döviz kuru nedeni ile daha uygun maliyetlere yüksek kalitede makina tedarik etmesi ve yurtdışından temin edilen servis hizmetinde yaşanan aksaklıklar oldu. 2020 yılında pandeminin etkisine rağmen 17,1 milyar dolar makine ihracatı yapan Türkiye’nin makinecileri, Türkiye’nin toplam ihracatına yüzde 10,9 katkı sağladı. Üçüncü sırada ise Octet kullanan ve cirolarını 4 kat büyüten Otomotiv sektörü yer alıyor. Otomotiv sektörü zor zamanlar yaşasa da Octet bünyesinde hizmet alan müşterilerimiz son dönemde hızla büyümeye devam ediyor. Bu artışın en önemli nedeni ise insanların toplu taşıma araçları yerine kendi şahsi araçları ile seyahat etme taleplerinin artmış olması. Türkiye’nin lokasyonu açısından özellikle otomotiv ve otomotiv yan sanayi ürünlerinin üretimi konusunda rekabetçi bir rol oynayacağını öngörüyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

    Ramazanoğlu ayrıca; hızlı ve dijital çözümler ile tüm tarafları destekleyerek yeni yapılanmada tahsilat ve ödeme konusunda mevcut ve potansiyel tüm müşterilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Octet aracılığı ile ödeyebilme imkanları sektörlerin rahatça büyümesine izin verdi. Fintech çözümlerimiz ile uluslararası ve holding bazında müşterilerimizden nihai tüketiciye kadar uzanan, tahsilat ve ödeme adımlarını Octet sayesinde tamamen dijital ve güvenli yöntemlerle sağlayan paydaşlarımızın memnuniyetini devam ettirmeyi hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.