DOLAR 32,376
EURO 34,7366
ALTIN 2406,771
BIST 10090,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ODE Yalıtım’dan YANINDAYIZ KARAVANI projesine destek

    ODE Yalıtım’dan YANINDAYIZ KARAVANI projesine destek
    06.06.2023
    A+
    A-

    ODE Yalıtım, Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin yol açtığı olumsuz yaşam koşullarına maruz kalan her yaştan kadına ve çocuğa bir yıl boyunca destek sağlanmasını hedefleyen YANINDAYIZ KARAVANI projesinin sponsorları arasında yer aldı. Deprem bölgesine yönelik desteklerin aralıksız devam etmesi gerektiğini söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Böylesine büyük bir felaketin izlerinin kısa sürede silinmesi mümkün değil. Bu nedenle depremin ilk gününden itibaren gösterilen büyük dayanışma örneğinin hiç azalmadan devam etmesi gerektiğine inanıyor, biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

    Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, erkeklerin aktif katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı sivil toplum kuruluşlarından YANINDAYIZ Derneği tarafından geliştirilen YANINDAYIZ KARAVANI projesinin finansal destekçileri arasında yer aldı. Proje kapsamında öncelikli olarak Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman olmak üzere dört şehirde depremin yol açtığı olumsuz yaşam koşullarına maruz kalan her yaştan kadına ve çocuğa bir yıl boyunca psikososyal destek sağlanacak ve temel hijyen ihtiyaçları karşılanacak.

    Ozan Turan: “Destekler kesintisiz ve uzun süreli olmalı”

    Deprem felaketini yaşayan bölge halkına yönelik desteklerin kesintisiz ve uzun süreli olması gerektiğine inandıklarını söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Depremin ilk gününden itibaren tüm Türkiye büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Bu desteklerin uzun süre boyunca devam etmesi gerekiyor çünkü böylesine büyük bir felaketin izlerini bu kadar kısa sürede silmek mümkün değil. Biz de gerek şirket olarak gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yaraların sarılması, bölgenin yeniden ayağa kalkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarını her zaman takdirle karşılayıp desteklediğimiz YANINDAYIZ Derneği’nin bölgedeki kadın ve çocuklara önemli katkı sağlayacağına inandığımız projesinin içinde yer almaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

    Proje kapsamında alanında uzman bir ekip, deprem bölgesindeki il merkezinden uzakta psikososyal desteğe ihtiyaç duyan köyleri karavan ile ziyaret edecek. Psikososyal destek ile bu bölgedeki kadınların ve çocukların kendilerini güvende hissetmeleri, değerli hissetmeleri, travmanın uzun süreleri etkilerinin azaltılması, dayanıklılıklarının artırılması ve acılarının hafifletilmesi amaçlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.