DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ODE Yalıtım’ın EPD belgeleri Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde ödül getirdi

    ODE Yalıtım’ın EPD belgeleri Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde ödül getirdi

    Ürettiği yalıtım ürünleri gruplarının tamamı Çevresel Ürün Beyanı (EPD) belgesine sahip tek yalıtım şirketi olan ve geçtiğimiz yıl itibarıyla ürün serileri özelinde de bu belgeyi almaya hak kazanan ODE Yalıtım’ın bu çalışmaları ödüle layık görüldü. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde düzenlenen törende, “Ürünlerine En Çok EPD Belgesi Alan Çevre Dostu Şirket” ödülünün sahibi ODE Yalıtım oldu.

    Çevreye duyarlı üretim misyonunu uluslararası alanda geçerli belgelerle tescilleyen ODE Yalıtım’ın çalışmaları, Türkiye’deki yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından ödülle taçlandırıldı. ÇEDBİK’in düzenlediği Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gerçekleşen ödül töreninde, ODE Yalıtım “Ürünlerine En Çok EPD Belgesi Alan Çevre Dostu Şirket” ödülünü almaya hak kazandı.

    Tuğrul Baran: “Karbon ayak izimizi şeffaflıkla beyan ediyoruz”

    Şirket adına ödülü, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi (COO) Tuğrul Baran aldı. Ürettikleri yalıtım ürünleri gruplarının tamamı tüm pazarlarda geçerli, uluslararası onaylı ve Avrupa standartlarıyla uyumlu Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Declaration – EPD) belgesine sahip tek yalıtım şirketi olduklarını söyleyen Baran, “Bu alandaki çalışmalarımızı aralıksız devam ettirerek geçen yıl itibarıyla ürün serilerimiz özelinde de EPD belgesi almaya başladık. Bu kapsamda şu ana kadar 16 ürün serimiz EPD belgesi almaya hak kazandı. Belgeler, EPD’nin resmi sitesi www.environdec.com’da da yayımlandı. Önümüzdeki dönemde de ürün serilerimiz özelinde belge almaya devam ederek, ürünlerimizin tüm çevresel etkilerini ve karbon ayak izini şeffaflıkla beyan etmeyi sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımızın ÇEDBİK gibi saygın bir kuruluş tarafından ödüle layık görülmesinden büyük mutluluk duyuyor, bu ödülün çevreye duyarlı üretime yönelik farkındalığın artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

    Baran ayrıca EPD belgeli yalıtım ürünlerinin, LEED ve BREEAM gibi yeşil bina sertifikaları almak isteyen projelere de ekstra kredi sağladığını sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.