DOLAR 32,5887
EURO 34,7713
ALTIN 2507,595
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ODE’den Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı

    ODE’den Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı
    14.03.2023
    A+
    A-

    ODE Yalıtım, inşaat projeleri için en uygun çözümleri dakikalar içerisinde bir araya getiren, Türkiye’de ilk, dünyada da sayılı olan Dijital Yalıtım Tasarımı Platformu ODE Select kapsamında

    ‘Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı’nı geliştirdi. Yeni özellik, iklimlendirme alanı ve endüstriyel proseslerin yalıtım ihtiyacının dakikalar içinde hesaplanmasını sağlayarak, sektör profesyonellerine katkı sağlıyor.

     

    Paydaşları için değer yaratma misyonu ile yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiren Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, bu doğrultuda son olarak ‘Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı’ tasarladı. ODE Yalıtım’ın 2020 yılında geliştirdiği ve yeni özelliklerle zenginleştirdiği, Türkiye’de ilk, dünyada sayılı olan Dijital Yalıtım Tasarımı Platformu ODE Select’in içerisinde yer alan Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı, ısıtma, soğutma, havalandırma gibi iklimlendirme alanlarının yanı sıra kızgın buhar, kızgın yağ gibi akışkanların olduğu endüstriyel proseslerin yalıtım ihtiyaçlarının hesaplanmasında da kullanılabiliyor.

     

    Bilgisayar ve cep telefonlarından ücretsiz erişim

     

    Web tabanlı olan yeni hesaplama aracı, kullanıcıların her zaman güncel bilgiler içeren sisteme hızlı bir şekilde ve programı bilgisayara indirmeye ihtiyaç duymadan erişmelerini sağlıyor. Mobil uygulamalara da uyumlu olarak tasarlanan özellik, bu sayede cep telefonları ve tabletlerden de kolaylıkla kullanılabiliyor. Farklı akışkanlar için ısı kaybı, yüzey sıcaklığı hesapları, yoğuşma ve donma süresi hesaplarını içeren sistem, kullanıcı dostu arayüzüyle tüm verilerin yalnızca birkaç dakika içinde hesaplanmasına olanak tanıyor. Sonuçlar ise PDF olarak kaydedilebiliyor ve çıktısı alınabiliyor.  Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı’na ODE Select platformunda yer alan diğer özellikler gibi ücretsiz olarak erişim sağlanıyor.

     

    Ozan Turan: “Doğru malzeme ve sistemin kullanılmasını sağlıyor”

     

    Bina yalıtımı için çok fazla seçenek ve kriter olduğunu söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Projenin bulunduğu bölgenin iklim koşullarından uygulama yapılacak yerin altyapısına ve kullanım amacına kadar pek çok kriterin olması doğru malzeme ve sistem seçimini zorlaştırabiliyor. Biz de ODE Yalıtım olarak buradan yola çıkarak geliştirdiğimiz ODE Select ile mimarlar, tasarımcılar, danışmanlar, müşavirler ve uygulamacıların işlerini kolaylaştırıyoruz. İnşaat projeleri için en uygun çözümlere ve teknik dokümanlara erişimi sağlayan platformumuza son olarak eklediğimiz Teknik Yalıtım Hesaplama Aracı da hem iklimlendirme alanında hem de endüstriyel proseslerin yalıtımında büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

     

    Turan ayrıca deprem felaketi ile birlikte binaların sağlam ve uzun ömürlü olmasında büyük payı olan su yalıtımının öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade ederek, ODE Select içerisinde sağlam yapıların inşasına katkı sunacak ‘Su Yalıtımı Sistem Seçim Aracı’ olduğunu da hatırlattı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.