DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ofislerde kullanılan aksesuarlar ve renkler neyi anlatıyor

    Ofislerde kullanılan aksesuarlar ve renkler neyi anlatıyor
    24.08.2023
    A+
    A-

    Birçok sanatçı, tasarımcı, psikolog rengin ve aksesuarların; ruh halini, davranışları ve hatta fizyolojik tepkileri etkileyebilen güçlü bir araç olduğunu ifade ediyor. Cosentino, işyerlerinde üretkenlik, sakinlik ve yaratıcılık için aksesuar ile renk tercihlerinin nasıl olması gerektiğine dikkati çekiyor.

    İşyeri renk tercihi genellikle duvar renkleri ve sanat eserleri gibi tasarım unsurlarında göze çarpıyor. Bu ince seçimler çalışanların ve dolayısıyla şirketin genel hedeflerini önemli ölçüde etkileyebiliyor. Cosentino, renklerin üretkenlik üzerindeki etkisini ve bunları çalışma alanınıza nasıl dahil edebileceğinizi paylaşıyor.

    Renk psikolojisi nedir?

    Renk psikolojisi, farklı renklerin insan davranışını ve ruh halini nasıl etkilediğinin incelenmesi olarak ifade ediliyor. Renk psikolojisi çalışmalarındaki bilim insanları, renklerin nasıl farklı anlamlara ve çağrışımlara sahip olabileceğini de gözlemliyor.

    Renkler tasarımı nasıl etkiliyor?

    İşyeri renk psikolojisi, iç mimarların ofis alanlarını tasarlarken kullandıkları güçlü bir araç. Renkler, ofis ortamlarında mutluluk ve üretkenliğin artırılması gibi ruh hallerini ve eylemleri etkileyebiliyor. Kırmızı, turuncu ve sarı gibi sıcak renkler, sıcaklık ve rahatlığı ya da öfke ve hayal kırıklığını çağrıştırabiliyor. Mavi ve yeşil gibi daha soğuk renkler ise sakinlik ve yetkinlik anlamına geliyor. Örneğin, geleneksel bir ofis ortamında çalışanları karşılamak için girişte turuncu renk, üretkenliği teşvik etmek için ana çalışma alanında mavi tonlar ve daha yaratıcı oturumları teşvik etmek için toplantı odalarında sarı renkler tercih ediliyor.

    Mavi entelektüel düşünceyi artırıyor

    Ofis renk psikolojisi söz konusu olduğunda, mavi çok yönlü bir renk olarak karşımıza çıkıyor. Bu renk, güvenilirliği sembolize ediyor ve entelektüel düşünceyi artırıyor. Araştırmacılar, bir ofiste mavinin sakin ve istikrarlı bir ortamı destekleyerek çalışanların iş günü boyunca üretken ve odaklanmış kalmalarına yardımcı olabileceğine inanıyor. İş birliğini ve üretkenliği artırmak için toplantı odaları gibi alanlara maviyi dahil edebilirsiniz.

    Beyaz temiz, taze ve modern olarak algılanıyor

    Ofiste sakinliği arayanların imdadına yetişen beyaz renk geniş ve ferah bir ortam yaratır. Geniş açık alanlarda çekici görünür ve diğer renk patlamalarıyla birlikte kullanıldığında ofisi aydınlatmaya yardımcı olmak için denge yaratır. Beyazı açık toplantı alanlarında, lobilerde veya ortak çalışma alanlarında kullanabilirsiniz. Ofisinizi taze ve ilham verici tutmak için diğer renkleri de eklemeye çalışın.

    Yeşil yatıştırıcı etkisiyle öne çıkıyor

    Yeşil yatıştırıcı bir renktir ve genellikle zihin, beden ve duyguların dengesi ile bağlantılıdır. Mavi gibi yeşil de yaratıcılık ve üretkenlikle ilişkilendirilen bir renktir ve ofis alanları için mükemmel bir seçimdir. Yeşili iş yerinize, mobilyalarınıza veya duvarlarınıza bitki ekleyerek kullanabilirsiniz.

    Mutluluk, pozitiflik ve iyimserlik için: Sarı

    Ofis renk psikolojisinde sarı genellikle mutluluk, pozitiflik ve iyimserliği teşvik etmek için kullanılır. Bu nedenle, iş yerindeki sarı renk sıçramaları, ekip çalışmasını teşvik ederken yaratıcılığı ve motivasyonu artırabilir. Bununla birlikte, araştırmacılar çok fazla sarının göz yorgunluğuna ve hayal kırıklığına yol açabileceğine de inanmaktadır. Bu nedenle bu rengi bulunulan ortamda ölçülü kullanmak hem tasarıma hem de ruha olumlu etki yaratacaktır.

    Turuncu cesur renk trendlerine uyuyor

    Turuncu neşeli, arkadaş canlısı ve başarılı olarak algılanır. Günümüzde ofis tasarımında gördüğümüz cesur renk trendlerine uyan göz alıcı bir renktir. Enerji ve yaratıcılığı teşvik eder. Turuncu renk beyaz ile kullanıldığında insanlarda neşeli bir tepkiye neden olur. Ofiste tek düzelikten kurtulmak ve biraz hareket katmak için turuncu ideal renkler arasında yer alır. Bulunulan alanı aydınlatarak canlandırır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.