DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ofislerde renk seçerken dikkat edilmesi gerekenler

    Ofislerde renk seçerken dikkat edilmesi gerekenler
    18.08.2021
    A+
    A-

    Ofislerde kullanılan renkler çalışanların motivasyonuna, üretkenliğine direkt etki ediyor. Cosentino ofis tasarlarken kullanılan renk trendlerini açıklıyor.

    Ofislerde renklerin konsantrasyonu, üretkenliği ve hayal gücünü doğrudan etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. İş yerlerinde artık alışılmışın dışında renkler kullanılmaya, değişik dekorasyonlar uygulanmaya başlandı. Tüm bunlar yapılırken renk seçimine dikkat edilmesi önem taşıyor. Cosentino ofis tasarlarken ya da yenilerken hangi renklerin kullanılması gerektiği ile ilgili püf noktaları paylaşıyor.

    Sakinliğin rengi beyaz

    Ofisinde sakinliği arayanların her zaman imdadına yetişen beyaz rengin odaklanmaya yardımcı olduğu söylenir. Beyazın insan üzerindeki etkisi sakinleştiricidir. Böylelikle çalışma performansını artırmaktadır.

    Neşeli ortam sarı

    Ofis ve çalışma odalarında tercih edilen diğer bir renk ise sarıdır. Güneş ışığının bulunduğunuz yerde bir yansıması gibi olacak sarıyı tercih ederek eğlenceli bir ortam yaratabilirsiniz. Sarı ve tonlarının özellikle canlı sarı tonları daha dinamik ve enerjik bir ortam oluşturmaya yardımcı olur.

    Tasarımın rengi turkuaz

    Turkuaz renginin hakim olduğu ofislerde de yaratıcılık öne çıkar. Tasarım ve sanat ofislerinde daha fazla kullanılır. Bunun sebebi de turkuazın, gökyüzü ve denizleri anımsatması sebebiyle hayal gücüne etkisi vardır.

    Strese karşı mavi

    Huzur veren ve tansiyon düşürücü etkisi olduğu bilinen mavi, modern ve yeni tasarlanmış ofislerin gözde rengi arasında yer almaktadır. Mavi renginin daha yoğun olduğu ofislerde sakinlik ve düzen ortamı oluşturma düşünülmüştür. Mavi rengi devamlılık ve motivasyona olumlu etkileri olduğu gözlenir.

    Daha fazla aktif olmak için turuncu

    Turuncu aktif ve dinamikliği simgeler. Ofislerinde bu rengi tercih edenler daha canlı ve dinamik olurlar. Şirketinizin değeri ile ilgili bir mesaj vermek istiyorsanız turuncu iyi bir seçim olabilir. Turuncu rengi beyaz ile eşleştirildiğinde insanlarda neşeli bir tepkiye neden olabilir. Ofisinizi tek düzelikten kurtarmak ve biraz hareket katmak için turuncuyu tercih ederek alanı aydınlatabilir ve canlandırabilirsiniz.

    Rahatlatıcı etkisiyle yeşil

    Mavi renk gibi yeşil rengin kullanımı da sakin ve güven verici duygulara ilham olabilir. Yeşil, huzur sağlar ve kişileri sakinleştirir. Bu renk aynı zamanda yaratıcılığı da canlandırır. Dinlendirici ve sakinleştirici özelliğinden dolayı bu rengi bekleme salonlarınızda kullanabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.