DOLAR 32,4025
EURO 34,5271
ALTIN 2381,675
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Okula dönüşte görev paylaşımı: Anneler okul derdinde, babalar kırtasiye alışverişinde

    Okula dönüşte görev paylaşımı: Anneler okul derdinde, babalar kırtasiye alışverişinde
    14.09.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük online firma rehberi YellowPages.com.tr üzerinde 890 binden fazla firma bulunduran Yellow Pages, okula dönüş döneminde dijital platformlarda yapılan aramaları ortaya koydu. Arama verilerine göre, bir önceki aya kıyasla kırtasiye aramaları %142 oranında artış gösterirken, özellikle öğrenci yurdu kategorisindeki aramalarda %62 artış yaşandı. Eğitim kurumları arasındaki arama sonuçlarına bakıldığında ise ilköğretim, orta öğretim ve lise aramalarında 2 kata yakın bir artış var. Okul aramalarında %57 oran ile kadınlar başı çekerken kırtasiye alışverişi için yapılan aramalarda erkeklerin kadınlara yakın oranı dikkat çekiyor.

    2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı, 18 Eylül’de başlıyor. Aileler ve öğrenciler için okula dönüş dönemi tam bir maraton. Eğitim kurumlarından yurtlara, okul araç gereçlerinden giyime varıncaya kadar geniş bir yelpazede araştırma ve hazırlıklar yapıldı. Bu dönemde kullanıcıların dijital platformlarda en çok nereleri aradıklarını ortaya koyan Türkiye’nin online firma rehberi Yellow Pages’ın istatistikleri oldukça dikkat çekici.

    Bu yılın arama verileri aile içinde okula dönüş dönemi için bir görev paylaşımını da ortaya koyuyor. Verilere göre anneler günlük bakım, kreşi anaokulu, özel okul ve kolej kategorilerinde okulları incelerken erkekler çocukların okullardaki en temel ihtiyacı olan kırtasiye kategorisindeki araştırmaları üstlenmişler.

    Kırtasiye alışverişi babalardan soruluyor

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da okula dönüş tarihi yaklaştıkça en çarpıcı artışın yaşandığı kategori kırtasiye. Yellow Pages veri tabanındaki kırtasiyelerin aranma oranındaki artış %142. Kırtasiye aramalarında en göze çarpan veri ise erkeklerin arama oranının kadınlara çok yakın olması. Kırtasiye aramalarının %48’si erkekler tarafından gerçekleştirildi.

    Okul aramaları en çok kadınlar tarafından yapılıyor

    Eğitim kurumları arasındaki aramalarda da gözle görülür bir artış yaşanıyor. İlköğretim, orta öğretim ve lise aramalarında %42’lik bir artış söz konusu. Aramalara demografik olarak baktığımızda ise aralarındaki oran her ne kadar birbirine yakın olsa da okul kategorisindeki aramalarda kadın kullanıcıların erkek kullanıcılara göre daha çok arama yaptığı görülüyor. Okul aramalarında kadınların %57’si erkeklerin ise %43’ü en çok aramayı yapıyor.

    Öğrenci yurdu aramalarında %62’lik artış var, en çok arama yapılan şehir ise İstanbul

    Okula dönüş döneminde en çok aranan kategoriler arasında öğrenci yurtları da yer alıyor. Öğrenci yurdu aramalarında bir önceki aya kıyasla %62 oranında bir artış var. Bu kategoride en çok arama yapan şehirler ise sırasıyla; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep.

    Yol tarifi ve telefonla arama davranışları da dikkat çekiyor

    Okula dönüş döneminde kullanıcıların aradıkları firmaların yol tarifi ve telefon bilgilerini kullanarak firmalara ulaşma davranışları da dikkat çekiyor. YellowPages.com.tr üzerinden telefon bilgisine basılarak direkt aranan birimler arasında öğrenci yurtları (3379 arama) ilk sırada yer alıyor. Öğrenci yurtlarını sırasıyla kırtasiyeler (1240 arama) ve okullar (423 arama) takip ediyor. Diğer yandan gideceği okulu ya da yurdu önden keşfetmek ve okul alışverişini önceden tamamlamak isteyen kullanıcılar YellowPages.com.tr üzerinde yol tarifi özelliğini kullanarak da yol tarifi bilgisine başvuruyor. Yol tarifinde yine öğrenci yurtları (238), kırtasiyeler (89) ve okullar (60) ilk sıralarda yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.