DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ömer Burhanoğlu: “TOSB inovasyon ekosistemi haline gelecek”

    Ömer Burhanoğlu: “TOSB inovasyon ekosistemi haline gelecek”
    01.06.2018
    A+
    A-

    Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), 30 Mayıs Çarşamba günü 2. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. TOSB yönetiminin güven tazelediği Genel Kurul toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, TOSB’un bir inovasyon ekosistemi haline geleceğini belirtirken, 2017’de TOSB içerisinde yapılan yatırımlardan ve yeniliklerden bahsetti.

    TOSB’u bir inovasyon ekosistemi haline getirmek istediklerini belirten Burhanoğlu, “TOSB’da bir inovasyon merkezi oluşturuluyor. Bunun için TOSB içerisine Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle oluşturulan TEB – TİM Girişim Evi açılıyor. Bununla birlikte AutoCUP Projesi ve MARKA Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu projeler ile TOSB bölgesindeki firmaların ve çalışanların yeni teknolojileri deneyimlemesi için bir ortam hazırlamak istiyoruz” dedi.

    AutoCUP Projesi

    Burhanoğlu “Yan sanayiciler olarak hem girişimci sıfatıyla hem de yatırımcı sıfatıyla bu inovasyon ekosistemin en önemli paydaşlarıyız. Üniversiteleri buraya getirmeye ve üniversite sanayi işbirliğini geliştirmeye çalışıyoruz. Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeyle ilgili, ortak bir şekilde çözümleyebileceğimiz bir ofis açıp burada hizmet etmek istiyoruz. TOSB içerisinde yer alan firmaların otonom araç teknolojisine ürünlerini daha kolay ve hızlı adapte olabilmesi, IOT(nesnelerin interneti) altyapısının oluşumu ve bölgedeki inovasyon kültürünün geliştirilmesi için AutoCUP projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje ile hem üniversitelerle işbirliği gelişecek hem de firmalar 5-10 yıl sonrasındaki teknolojileri öğrenmiş olacak. Üstelik bu teknolojileri deneyimleme olanağı bularak kendi ürettikleri ürünlere etkisini de değerlendirebilecek. Ayrıca IOT altyapısı TOSB’a kurulacak ve böylelikle çeşitli dijitlleşme ve verimlilik projeleri üye firmalarca yürütülebilir hale gelecek” dedi.

    TOSB’a Girişim Evi

    Burhanoğlu inovasyon ekosistemini geliştirmek için TOSB içerisinde açılan Girişim Evi’nden de bahsetti.  “TEB ve TİM işbirliğiyle oluşturulan TEB – TİM Girişim Evi projesi imzalandı. Bu bölgenin oto sanayi ağırlıklı olması ve otomotiv sanayindeki start-Upların da artması TOSB’da bir Girişim Evi’nin olmasını gerektiriyordu. Tüm ekosistemin paydaşlarıyla bir arada olmak istiyoruz, hem girişimcilerle hem de yatırımcılarla” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.