DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Onur Sarıbay: Vatandaş, dövizini bozdurup gayrimenkule yöneldi

    Onur Sarıbay: Vatandaş, dövizini bozdurup gayrimenkule yöneldi
    14.12.2021
    A+
    A-

    TÜİK Kasım ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,0 artarak 178 bin 814 oldu. Türkiye genelinde kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına yüzde 61,0 artış göstererek 39 bin 366 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,4 artarak 7 bin 363 oldu.

    TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay rakamları değerlendirdi:

    Geçen yılın rakamlarına göre; ekim ayında olduğu gibi kasım ayında da bir artış olduğu görülmektedir. Geçen sene pandemi yüzünden insan hareketliliği çok azdı, üniversiteler uzaktan eğitim sürdürmekteydi. Dolayısıyla özellikle büyük şehirlerde öğrenci yoksunluğundan sektörde bir eksilme yaratmıştı. Bu sene yüz yüze eğitimlerin başlaması bu dönemki artışın başlıca sebebidir diye düşünüyorum. Ayrıca yurt dışı alımların da yabancı para birimlerinin ekstra yükselmesi ile bu kaynaklı alışların da artmasına neden olduğu görülmektedir. Öte yandan; vatandaşımız her zaman yatırımın en iyisinin gayrimenkul olduğu düşüncesiyle hareket etmektedir. Elinde biraz birikimi olan, artan altın ve döviz fiyatları nedeniyle bu birikimi değerlendirerek, daha iyi bir yatırım aracı olarak gördüğü gayrimenkule yöneldi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.