DOLAR 32,3782
EURO 35,0264
ALTIN 2326,537
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Orhan Turan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi

    Orhan Turan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi
    31.03.2022
    A+
    A-

     

    Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, iş dünyasının önde gelen sivil toplum örgütlerinden TÜSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 30 yıldır ulusal ve sektörel sivil toplum örgütlerinde görev alan Turan, bu süreçte pek çok STK’nın kuruluşunda ve yönetiminde de rol üstlendi.

     

    Global bir marka olma hedefiyle altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu TÜSİAD’ın 29 Mart 2022’de düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanı görevine seçildi. Turan, 1971 yılında kurulan TÜSİAD’ın 20’nci başkanı oldu.

     

    İş hayatının yanı sıra 30 yıldır sivil toplum kuruluşlarında görev alan Orhan Turan, 1993 yılında faaliyetlerine başlayan Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER Yönetim Kurulu Başkanı olan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. Turan, 2018-2022 yılları arasında TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 18 yıldır TÜSİAD üyesi olan Orhan Turan bu süreçte TÜSİAD’ın yönetim kurullarında ve Denetleme Kurulu’nda görev aldı. İş dünyası ve sektörel derneklerin yanı sıra farklı alanlardaki STK’lara da katkı sunan Turan, Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV) Mütevelli Heyeti Üyesi, TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Üyesi ve Yanındayız Derneği Kurucu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.