DOLAR 32,3584
EURO 34,7693
ALTIN 2400,184
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ortak alan kullanımları mart ayında bir önceki aya göre yüzde 50 arttı

    Ortak alan kullanımları mart ayında bir önceki aya göre yüzde 50 arttı
    07.06.2021
    A+
    A-

     

    Kontrollü normalleşmeyle yeni tedbirler hayatımızı şekillendirmeye devam ederken evlerde kalınan süre boyunca toplu yaşam alanlarının sosyal tesis kullanım oranları da artıyor. Apsiyon’un, sitelerdeki ortak tesislerin etkin kullanımı için geliştirdiği Tesis Rezervasyon Sistemi Modülü’nden alınan veriler, 2021’in ilk 5 aylık döneminde kullanım artışları yaşandığını ortaya koyuyor. En çok artışın ise bir önceki aya göre yüzde 50 artışla mart ayında olduğu görülüyor.

    Pandemiyle birlikte sosyal aktiviteli sitelere olan talep ve bu ortak tesislerin kullanım oranları tam kapanma dönemleri haricinde her geçen gün artıyor. Apsiyon’un Tesis Rezervasyon Sistemi verilerine göre, ortak alan kullanımlarında 2021’in ilk 5 ayına bakıldığında, bir önceki aya göre yüzde 50’yle en çok artışın mart ayında yaşandığı görülüyor.

    Sektörde bir ilk: Tesis Panosu Özelliği

    Kullanım oranlarının artmasıyla birlikte yeni geliştirmeler de yapmaya devam Apsiyon, yapılan rezervasyonların, ilgili tesisin kapısına konumlandırılan tabletten de takip edilmesini sağlayan Tesis Panosu Özelliği’ni hayata geçirdi. Sektörde bir ilk olan özellik, ilgili tesislerin girişine yerleştirilen tabletler sayesinde; tesise girmeden, rezervasyonları ve takvimi dışardan görmeye olanak tanıyor. Ortak kullanım alanlarında yaşanabilecek çakışmaların önüne geçecek Tesis Panosu Özelliği, sitelerdeki sosyal alanların daha etkin kullanımını artıracak.

    Kullanım sayılarının artması hayatın içinde önemli bir yer edindiğini gösteriyor
    Tesis Rezervasyon Sistemi’nin artan kullanım oranları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Apsiyon CEO’su ve Kurucu Ortağı Kudret TÜRK, “Teknoloji günümüz insanlarının sadece konforu için değil hayatın devamlılığı için de bir zorunluluğa dönüşmüş durumda. Apsiyon olarak, insanların temel ihtiyaçları arasına giren bu modülümüzün özelliklerini; günün ve kullanıcıların talep, beklenti, kullanım alışkanlıklarına göre geliştiriyoruz. Hizmet verdiğimiz 14.000’den fazla sitede, 1 milyondan fazla konutta yaşayan yaklaşık 2 milyon kişinin Tesis Rezervasyon Sistemi’nin kullanım verileriyle, toplu yaşam alanlarının ortak kullanım alanlarında ilk 5 aylık verilere baktığımızda en çok artışın mart ayında yaşandığını görüyoruz. Bu verilere baktığımızda mart ayında bir önceki aya göre yüzde 50’lik bir artış söz konusu. Geliştirdiğimiz özelliklerimize olan taleplerin böylesine kritik dönemlerde artması da uygulamamızın hayatın içinde ne denli önemli bir yer edindiğini gösteriyor. Apsiyon olarak, Tesis Rezervasyon Sistemi’nin yanı sıra hayatın içinde yer alan tüm modüllerimizin gerekli geliştirmelerini yaparak, hayatın içinde daha fazla yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

     

    Filyasyon işlemlerini hızlandırıyor

    Toplu yaşam alanlarında; havuz, spor salonu, sauna ve toplantı odası gibi ortak tesislerin etkin kullanımını sağlayan Tesis Rezervasyon Sistemi, kapasite kontrolünü sağlıyor. Sosyal mesafe kurallarına uyulmasına sağlayan sistem, aynı anda site yöneticilerinin sitelerini salgına karşı korumalarına da destek oluyor. Tesis Rezervasyon Sistemi, web sitesinden ve mobil uygulama üzerinden tüm ortak tesislerde hızlı bir şekilde rezervasyona olanak tanıyor. Tesis Rezervasyon Sistemine ek olarak sunulan Tesis Panosu entegrasyonu ile de takvimden online takibe imkân tanıyan sistem, kayıt ve kontrol özelliğiyle, olası filyasyon süreçlerine katkı sağlıyor.

     

    Tesis Rezervasyon Sistemi, yöneticilerin rezervasyon süreleri tanımlamasına, site sakinlerinin ortak tesislerden yararlanacağı günleri ve saatleri belirlemesine de imkân veriyor. Rezervasyon yapan kullanıcıya otomatik olarak e-posta ve SMS atan sistem, tüm süreçleri online gerçekleştirerek uzun süren telefon trafiğini ortadan kaldırıyor ve teması azaltıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.