DOLAR 39,2648
EURO 44,8936
ALTIN 4227,414
BIST 9486,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Otizmli birey istihdamında hibe desteği başvuruları başlıyor

    Otizmli birey istihdamında hibe desteği başvuruları başlıyor
    05.06.2025
    A+
    A-

    Tohum Otizm Vakfı, otizmli bireylerin çalışma hayatında eşit ve sürdürülebilir bir şekilde yer alabilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Destekli İstihdam Modeli”ni büyütmeye devam ediyor. Bu doğrultuda, İŞKUR’un Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Programı kapsamında verilen hibeyle şirketlerin otizmli birey istihdam etmesini kolaylaştıracak önemli bir fırsat sunuluyor. 2025 yılı, İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Programı kapsamında “Otizm Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu özel yılda, otizmli bireylerin çalışma hayatına katılımını destekleyecek projeler öncelikli olarak desteklenecektir. Bu kapsamda Destekli İstihdam hibe projesi başlığında; şirketlere iş koçu ücreti, otizmli çalışan maaşı ve iş yeri düzenleme giderleri gibi kalemlerde önemli bir hibe desteği sağlanıyor. Otizmli bireylerin çalışma hayatına dahil olması için hazırlanan projelerde, Tohum Otizm Vakfı’nın uzmanlığıyla ve yönlendirmesiyle iş dünyasını hem sosyal faydayla hem de finansal avantajla buluşturuyor. Bu önemli destek modeli, özel sektörde daha fazla otizmli bireyin kalıcı olarak istihdam edilmesinin de önünü açıyor.

    İş dünyası ve ilgili tüm paydaşlar, 10 Haziran 2025 tarihinde saat 16.00da düzenlenecek çevrim içi bilgilendirme toplantısına katılarak projenin kapsamı hakkında ayrıntılı bilgi alabilecek.

    Otizmli Bireyler İş Dünyasında Değişimi Mümkün Kılıyor..

    Dünyada birçok şirket, otizmli bireylerin sistematik düşünme becerileri, detaylara gösterdikleri özen ve rutinlere bağlılık özelliklerinden faydalanarak, iş süreçlerinde verimlilik ve kaliteyi artırıyor. Tohum Otizm Vakfı’da bugüne kadar Eker, GSK, Netlog, Boyner ve Arvato gibi firmalarla yaptığı iş birlikleri sayesinde 35 otizmli bireyin istihdamını sağlamış buna ek olarak İŞKUR hibe desteğiyle bu modeli daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.