DOLAR 32,5226
EURO 34,7659
ALTIN 2399,505
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Otomotiv sektörüne nefes aldırıyor

    Otomotiv sektörüne nefes aldırıyor
    20.03.2019
    A+
    A-

    Hükümetin sıfır otomobil satışlarını artırmak için devreye soktuğu ÖTV ve KDV indirimlerine rağmen, otomobil satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 59 azaldı. Sektördeki olumsuzluk ikinci el pazarını da etkiledi. Araç satın almak isteyen vatandaşların bütçelerine uygun otomobil araştırmaları arasında ise bir seçenek ön plana çıkıyor. 70 aya kadar çıkan küçük taksitlerle tamamen faizsiz ister 0 isterse ikinci el otomobil sahibi olabildiğiniz Birarabam, vatandaşlara büyük kolaylık sağlarken sektöre yeni bir soluk getiriyor.

    Son bir yılda gerçekleşen döviz kurundaki artış oranları araç satış oranlarında düşüş yaşanmasına neden oldu. Vatandaş için araç sahibi olmak zorlaşırken sektörde bir ilki gerçekleştiren Birabam ile ilgili olarak Murat Çiftçi; “Birevim, alt markası olan Birarabam ile faiz ya da vade farkı ödemek zorunda kalmadan araba sahibi olmanızı sağlıyor. Şu ana kadar yüzlerce aile Birarabam yöntemleriyle otomobil sahibi oldu, binlerce aile de arabasına kavuşmak için başvuru yapıyor. Müşterilerimize 70 aya kadar taksit imkanı sunuyoruz. Böylelikle hiç peşinat vermeden araba sahibi olabildiğiniz gibi küçük taksitlerle de ödeme imkanı buluyorsunuz. Bunların yanında dileyen müşterilerimiz sıfır ya da ikinci el araba alabiliyor. 2019 yılında hedefimiz, binlerce aileyi hayalindeki arabayla buluşturmak.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.