DOLAR 32,5493
EURO 34,9077
ALTIN 2428,784
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özbekistan’da tanıdık bir kültür keşfi…

    Özbekistan’da tanıdık bir kültür keşfi…
    13.09.2017
    A+
    A-

    İpek Yolu’nda yüzyıllar öncesine yürümeye ne dersiniz?
    Tarihi yapısı, modern şehirleri ve bize tanıdık olan kültürüyle Özbekistan, İpek Yolu güzergahında olan ve dönemin ticari hayatına yakından şahitlik etmiş bir şehir. Mısır ve Roma gibi döneminin kadim medeniyetlerine  ürünlerin ulaştırılması için kullanılan bu ticaret ve kültür yolu,  pek çok medeniyetten izler taşımasıyla da önem kazanıyor. Bu tanıdık kültürü keşfetme noktasında da Vizyon Turizm’de bu ay öne çıkan yeni destinasyon Özbekistan Turu olarak karşımıza çıkıyor.

    Özbekistan, şimdilerde yeniden keşfedilmeyi bekliyor. Tarihte Doğu ile Batı’yı İpek Yolu üzerinden bağlayan, kültürlerin, dinlerin ve ticaretin kesişme noktası olan Özbekistan; tarihi ve kültürel zenginlikleriyle göz kamaştırıyor.

    Popüler yerlerden sıkılanlar için tarihi dokuya yolculuk..

    Özbekistan’ın doğal, tarihi dokusu korunmuş şehirleri Buhara, Semerkant ve Taşkent; misafirlerini yüzyıllar öncesine giden bir yolculuğa çıkmasını sağlıyor. Özbekistan’da mutlaka görülmesi gereken her biri birbirinden farklı bu şehirlerde her kültürden bir ize rastlamak mümkün. Popüler yerlerden sıkılıp yönünü doğuya çevirenler için hem tarihi doku hem kültürel ve dini değerlere sahip gizemli ülke Özbekistan gezginler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Öte yandan Özbekistan mutfağının en ünlü, en lezzetli bölümünü hiç kuşkusuz pilavları oluşturuyor. Büyük İskender zamanından bu yana yapılan ve her bir aşçının kendi bulduğu bir özelliği ekleyerek zenginleştirdiği pilavların çeşitliliği bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de, hepsinin ayrı bir lezzeti, ayrı bir özelliği bulunuyor.

    Vizyon Turizm, 25 yıllık tecrübeye sahip profesyonel kadrosuyla misafirlerini memnun edecek alt yapı ve birikimiyle gezginlere hizmet vermeye devam ediyor. Vizyon Turizm’de tur programları misafirlerin konforu açısından uçağından, oteline, günlük programlarına ve tüm ayrıntılarına kadar hesap edilerek bölgeyi çok iyi bilen kişiler tarafından oluşturuluyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.