DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özel sektörden örnek dayanışma

    Özel sektörden örnek dayanışma
    06.08.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan kuruluşlarından ISS, çalışanlar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlama konusunda adeta devrim yaptı. 11 yıl önce kurulan ve bugün itibarıyla 12.000 üyeye ulaşmış olan ISSDER, ISS çalışanları ve birinci derece yakınlarına zor günlerinde maddi ve manevi açıdan büyük destek sağlıyor.

    ISS ve Bağlı Grup Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ismiyle 2007 yılında kurulan ISSDER, 14 üye ile başladığı yolculuğunda 12.000 üye sayısına ulaşmanın gururunu yaşıyor. ISS çalışanlarının zor günlerinde birbirlerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen ISSDER, geçen 11 yılda 500’dan fazla yardım talebine yanıt verdi. 2017 ‘ de 542.724 TL nakdi yardım gerçekleştirildi.

    ISSDER ÜYELERİ BİRBİRİNE SAHİP ÇIKIYOR

    Maddi altyapısını üye çalışanların maaşlarından, her ay kendi belirledikleri miktarlarda yapılan kesintilerle oluşturan ISSDER, yardıma ihtiyacı olan tüm ISS çalışanlarının elinden tutuyor. Tamamen gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren ve kurumsal yapı dışında bir örgütlenme olan ISSDER, ISS çalışanları ile onların birinci derecede yakınları için SGK’nın karşılamadığı sağlık giderleri, doğal afetler ve vefat gibi zor günlerde koşulsuz ve geri ödeme beklentisi olmaksızın destek sağlıyor. Yardım talebinde bulunanların ISS çalışanı olması ve sağlık ihtiyaçları için SGK’nın karşılamadığına dair belgeleri, doğal afet durumunda itfaiye raporu ile ikametgâh belgesini, vefat halinde ise ISS matbu evrakını teslim etmesi yeterli görülüyor.

    ISS Türkiye’nin 37.000’ den fazla çalışanından 12.000’inin üye olduğu ISSDER’in gerçekleştirdiği yardımlar arasından ikisi, derneğin kara gün dostu olduğu gerçeğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

    HUZURLU HAYATLAR İÇİN BÜYÜK ADIMLAR

    Birinci vaka, eşi tarafından şiddet gören ve ciddi sıkıntılar yaşayan bir ISS çalışanının yaşadıklarını anlatıyor. Boşandıktan sonra gidecek bir yeri olmadığı için ortada kalan ISS çalışanı, nihayet çocuklarıyla birlikte bir sığınma evine yerleşti. Çalışanın yöneticisine ilettiği bu sorun hakkında bilgilendirilen ISSDER derhal harekete geçti ve kadın çalışan ile çocukları için ev tutulmasından tüm eşyasının alımına kadar bütün ayrıntıları gerçekleştirerek ailenin hayata yeniden umutla bakmasını sağladı.

    İkinci vaka ise sağlık desteğiyle ilgili. Bir ISS çalışanının fibrozis hastalığından mustarip çocuğu, vücudunda biriken balgamı kendi başına atamıyor, yaşamının çoğunu hastanede geçirdiği gibi zamanla ölüme kadar varacak bu rahatsızlığın giderilmesi için gün içerisinde üç dört saat boyunca sırtına vurulması gerekiyordu. Yurt dışında bu hastalığın tedavisine yönelik için bir cihaz bulunduğunu öğrenen aile, SGK’nın ödemediği cihaz için ISSDER’e başvurdu. Ses dalgaları yayan bir yelek tipindeki bu cihaz ISSDER tarafından derhal satın alınarak çocuk ile aileye daha huzurlu bir ortam yaratıldı ve bir gün bu rahatsızlıktan tamamen kurtulma umudu aşılandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.