DOLAR 32,3304
EURO 35,0605
ALTIN 2285,078
BIST 8981,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özen Kuzu: Bu yıl yüzde 8 büyüyeceğiz

    Özen Kuzu: Bu yıl yüzde 8 büyüyeceğiz
    24.01.2018
    A+
    A-

    Kuzu Grup CEO’su Özen Kuzu, 2018’de yüzde 8 büyümeyi hedeflediklerini mevcut projelere yeni yatırımlar eklemeye hazırlandıklarını söyledi

    Bugüne kadar 500’ün üzerinde proje ve 100 binin üzerinde konut üreten Kuzu Grup, 2018’de yeni projelere hayat vermeye hazırlanıyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu, “İran ve Cezayir’de inşa ettiğimiz uydu şehir projesi ve Batı Tahran Atık Su Arıtma Tesisi’nin inşaat çalışmalarını sürdürüyoruz. 631 konuttan oluşan SeaPearl Ataköy’ün 1. etabını, sahiplerine teslim ettik” dedi. 2017’de İSKİ dahilinde tüm Avrupa yakası ve Bursa’da BUSKİ dahilinde atık su ve içme suyu arıtma tesislerinin işletme işlerini aldıklarını dile getiren Kuzu, “İSKİ Baltalimanı Atıksu Ön Arıtma Tesisi’nin inşaat işi ihalesini kazandık. BUSKİ dahilinde inşa ettiğimiz Türkiye’nin ilk çamur yakma ve enerji üretim tesisinin inşasını tamamlayıp işletmeye aldık” diye konuştu. Bu yıl yüzde 7 ila 8’lik bir büyüme hedeflediklerinin altını çizen Kuzu, “Kuzey Afrika ve Ortadoğu’ya yoğunlaştık ancak farklı potansiyel pazar arayışımız devam ediyor” dedi. Kuzu, “SeaPearl Ataköy’ün 2. etap ve Jumeirah Group’ın işletmesini yapacağı otelimizin çalışmalarına devam ediyoruz. Kuzu Effect projemizin teslimlerini 2018 Eylül ayında, Kumru Ankara projemizin teslimlerini ise nisanda yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl açıklayacağımız yeni projelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

    DEV PROJELER YABANCIYI ÇEKTİ
    Kanal İstanbul, 3. Havalimanı gibi mega projelerin yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çektiğinin altını çizen Kuzu, “Devletimizin konut satışına verdiği teşvikler, faiz indirimleri, tapu harcı ve damga vergisindeki indirimler ile sektörümüz 2017’de ivme kazandı. Düzenlenen kampanyalar, lansmanlar ve firmaların uyguladığı cazip ödeme koşulları ile gayrimenkul sektörü 2017’yi rekorla kapattı” diyen konuştu. Kuzu, sektör olarak dünyada ses getiren marka projelere imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.

    10 YILDA KONUT SATIŞLARI ÜÇ KATINA ÇIKTI
    2017’de konut satışının 2016’nın 68 bin adetin üzerine çıktığını ve yeni bir rekora imza atıldığını dile getiren Kuzu, son 10 yıllık dönemde konut satışlarının 3 katına çıktığını, yabancıya yapılan konut satışlarında da bir önceki yıla göre yüzde 22.2 artış yaşanarak, 22 bin 234 konut satışı gerçekleştiğini söyledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.