DOLAR 32,5257
EURO 34,7413
ALTIN 2488,581
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özhan Atalay: Gayrimenkul sektörü faiz indirimleri, vergi avantajı ve kampanyalarla hareketlenecek

    Özhan Atalay: Gayrimenkul sektörü faiz indirimleri, vergi avantajı ve kampanyalarla hareketlenecek

    Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu kredi faiz indirimleri, vergi avantajları ve kampanyalar ile sektörün hareketleneceğini vurgulayarak morallerin bozulmaması gerektiğini belirtti.

    Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, döviz kurlarında ve kredi faizlerinde yaşanan artış, dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen 2017 yılında 1 milyon 400 bini aşkın konut satışı ile yılı rekorla kapattı.

    Son birkaç haftadır emlak sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, mali piyasalardaki hareketliliğin ve konut fiyatlarındaki on yılı aşkın devam eden artışın durulması ile piyasaların yeni bir seviyeye geçtiğini belirterek durgunluğun geçici olduğunu söyledi.

    Atalay, “2017 yılında USD %10, Euro % 23, altın % 20 artması, enflasyonun % 12’lere yükselmesiyle birlikte faiz oranları da artış gösterdi. Mali piyasalarda bu derece yoğun hareketler yaşanırken yatırımcılar ister istemez gayrimenkulden menkul değerlere yöneldiler, bu da 2018’in ilk iki ayında bir parça durgunluğa sebep oldu” dedi.

    Yatırımcıların gayrimenkul yatırımından uzaklaştığını ama oturum amaçlı konut almak isteyenlerin talebinin artığına değinen Atalay, sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 oranında artarak 97 bin 019 oldu. Satış rakamları gayrimenkulün hala güvenilir ve kazançlı bir yatırım aracı olduğunun göstergesidir. Hükümetin sektöre verdiği destek, Konut Hesabı Sistemi, bankaların yapacağı faiz indirimleri, markaların hayata geçireceği kampanya ve vergi indirimleri gibi fırsatlar iyi değerlendirilmeli. Bu avantajlar sayesinde emlak sektörü büyümesi ve konut satışları 2018 yılında hız kesmeden devam edecektir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.