DOLAR 32,4211
EURO 34,8393
ALTIN 2428,784
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pahalı hediye sevgiliye en ucuzu babaya

    Pahalı hediye sevgiliye en ucuzu babaya
    28.12.2018
    A+
    A-

    Avantajix. com’un geleneksel yılbaşı anketine göre, annelerin yüzde 85’i, babaların da yüzde 60’ı çocuklarına yılbaşı hediyesi alıyor.

    Bin liranın üzerindeki her 4 hediyeden 3’ü sevgiliye alınırken, babalar için ağırlıklı olarak 25-75 lira arasındaki ucuz hediyeler tercih ediliyor.

    Aralık ayı sonunda online alışverişler, yılbaşı hediyesi alımlarıyla canlanırken, pahalı hediyelerin sevgililere, en ucuz hediyelerin ise babalara alındığı belirlendi.

    500’e yakın sanal mağazadan alışveriş yapanlara nakit para ödeyen site Avantajix.com, bu yıl da 25-45 yaş grubundaki çalışan üyelerinin bir bölümüne “Yılbaşında kime ne hediye aldıklarını” sordu.

    Tamamı yılbaşı için internet üzerinden en az bir kişiye hediye alan bini aşkın kişinin yanıtladığı ankette, annelerin yüzde 85’inin, babaların da yüzde 60’ının çocuklarına hediye aldığı belirlendi.

    Evli erkeklerin yüzde 70’i, çocuklarının yanı sıra eşine de hediye aldığını belirtirken, kadınlarda bu oran yüzde 30’lara kadar düşüyor.

    Bekar erkeklerin yüzde 80’i sevgilisine, yüzde 40’ı anneye, yüzde 15’i ise kardeşine hediye alıyor. On erkekten sadece biri babaya hediye almayı aklına getiriyor.

    Evli olmayan kadınlar ise hediye alımında anneye öncelik veriyor. Bekar kadınların yüzde 80’i anneye, yüzde 30’u erkek arkadaşına, yüzde 25’i kardeşine hediye aldığını belirtirken, babayı düşünen kız çocukların oranı da yüzde 20’de kalıyor.

    Hediye olarak en çok çocuklara oyuncak-kitap, annelere küçük ev aletleri, babalara gömlek-kravat, kardeşlere tişört-kazak, sevgililere ise parfüm-cep telefonu-mücevher alınıyor.

    Pahalı Hediyeler Sevgiliye

    Ankete katılanların yüzde 45’i, 50-100 lira aralığındaki hediyeleri tercih ederken, yüzde 25’i hediye için 100-250 lira arasında bütçe ayırıyor.

    Hediye için 250-1000 lira arasında harcama yapanların oranı yüzde 13 olurken, yüzde 12’si 50 liranın altındaki, yüzde 5’si ise 1000 liranın üzerindeki hediyeleri tercih ediyor.

    Bin liranın üzerinde fiyata satın alınan her 4 üründen 3’ü sevgiliye hediye edilirken, geri kalanları da erkekler eşlerine alıyor.

    Aralıkta 40 milyon işlem beklentisi

    Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, internetten banka ya da kredi kartıyla en fazla işlemin Temmuz, Kasım ve Aralık aylarında yapıldığını bildirdi.

    Temmuz’da tatil ve seyahat harcamaları, Kasım’da ise 11.11 Bekarlar Günü, Black Friday gibi özel alışveriş günlerinden dolayı işlem miktarının arttığının altını çizen Kayral, şunları söyledi:

    “Geçen yıl en fazla işlem Aralık ayında yapıldı ve bu işlemlerin büyük kısmını yılbaşı alışverişi oluşturdu. Bu yıl Temmuz ve Kasım aylarında internetten banka ya da kredi kartıyla 37-38 milyon adet işlem yapıldı. Aralık’ta da 40 milyonu bulmasını bekliyoruz. Tüketici, artık online alışverişe alıştı ve oldukça bilinçlendi. Alışveriş karşılığı para iadesi yapan Avantajix.com benzeri sitelerin üye sayısı her geçen gün artıyor. Tüketici, sanal mağazalara doğrudan değil de Avantajix.com üzerinden girerse, bu mağazalardan komisyon alıyoruz ve bu komisyonu alışveriş yapan kişiye ödüyoruz. Bu para bir indirim değil, direkt nakit para ödeniyor. Üründe bir indirim söz konusuysa tüketici ondan da yararlanıyor. Siteden 10 milyona yakın ürüne ulaşmak ve satın aldıkça nakit para kazanmak mümkün.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.