DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Pal Sokağı’ Erdal Beşikçioğlu Yönetmenliğinde UNIQ Hall’de

    ‘Pal Sokağı’ Erdal Beşikçioğlu Yönetmenliğinde UNIQ Hall’de
    16.10.2017
    A+
    A-

    Ferenc Molnar’ın ‘Pal Sokağı Çocukları’ adlı eserinden uyarlanan ve Erdal Beşikçioğlu yönetmenliğinde tiyatro severlerle buluşacak olan ‘Pal Sokağı’ 5 Kasım’da UNIQ Hall’de sahnelenmeye başlıyor.

    Tatbikat Sahnesi bu kez gençler için yepyeni ve güçlü bir prodüksiyonla UNIQ Hall sahnesinde! Sezon boyu birbirinden farklı oyunla tiyatro severlerin yanında olacak olan Tatbikat Sahnesi gençleri unutmuyor ve Macar yazar Ferenc Molnar’ın dünya klasikleri arasında yer alan eserinden uyarlanan ‘Pal Sokağı’ oyunuyla karşımıza çıkıyor.

    Pal Sokağı Çocukları ile Kızıl Gömlekliler arasındaki ‘arsaya sahip olma’ oyunu, vatanını koruma mücadelesine dönüşürken sessizce; izleyiciyi haklılık kavramının göreceliğiyle baş başa bırakıyor. Bir savaşın sonunda bir taraf zafere ulaştığını sansa da birileri kaybediyor, zarar görüyor…

    Yaşam nedir? Çocuklukla büyüklük arasına sıkışmış kısacık bir zaman? Oyunla gerçeğin birbirine karıştığı bir yanılsama? Kazananı, kaybedeni hiçbir zaman belli olmayan süresiz bir savaşın süreli bir parçası? Peki ya savaş? Kendi kendimizle ve de başkalarıyla, ihanet-sadakat, cesaret-korkaklık, güçlülük-zayıflık, haksızlık-adalet, masumiyet-hoyratlık, oyun-gerçek, kenetlenmek-ayrılmak, benim-senin, kaçmak-kalmak, yaşamak-uğruna ölmek arasında süregelen bir savaşta büyükken çocuk kalmak ya da çocukken büyük olmak ne kadar ayrışır birbirinden?

    Koreograflığını Korhan Başaran’ın,Yönetmen Yardımcılığını Elvin Beşikçioğlu’nun yaptığı ‘Pal Sokağı’nın oyuncuları ise Deniz Sancak, Eren Akova, İlkyaz Arslan, Kaan Altay Köprülü, Mehmet Emin Karakaya, Mert Berkay İzgi, Metehan Kuru, Korkan Karabal, Simel Keçicioğlu, Sonay Eren, Talha Sezer, Yiğit Selçuk Doğan ve Orçun Ertaman.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.