DOLAR 32,3845
EURO 34,7753
ALTIN 2402,994
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pandemi, Bodrum’da mutfak pazarını yüzde 30 büyüttü

    Pandemi, Bodrum’da mutfak pazarını yüzde 30 büyüttü
    16.07.2021
    A+
    A-

    Pandemiyle birlikte 3’e katlanan Bodrum nüfusu, konut sektörünün yanı sıra mutfak pazarı sektörünü de olumlu yönde etkiledi. Bu süreçte yoğun göç alan başta Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme, Alaçatı, Urla olmak üzere Akdeniz ve Ege kıyılarının yükselişe geçtiğini söyleyen Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Hem göçlerin yaşanması hem de yazlık alınan konutların 12 ay kullanılması mutfak mobilya pazarındaki satışları yüzde 30 artırdı. Her yıl yüzde 15 büyüyen mutfak mobilya pazarı pandemi ile birlikte bu rakamı yüzde 25’e çıkardı” dedi.

     

    Türkiye’de artan konut ihtiyacı ve pandemi ile birlikte özellikle mobilya sektöründe önemli bir yer tutan mutfak mobilya pazarını olumlu yönde etkiledi.

    Pandemiyle birlikte büyük şehirlerde yaşayan kesimin sahil bölgelerine yerleşmesiyle neredeyse tüm sektörlerin talep gördüğünü söyleyen Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Göçlerin etkisiyle Bodrum ve çevresindeki artan gayrimenkul satışları, yazlıkların 12 ay yaşanabilmesi için tadilata girmesi sektörün büyümesini etkileyen en önemli nedenlerden. İnsanların mutfakta uzun süre vakit geçirmeleri mutfağı yaşam alanı olarak görmesini sağladı. Bu süreçte doğala ve sağlıklı materyallerden yapılan ürünler tercih edilmeye başlandı. Her yıl yüzde 15 büyüyen mutfak mobilya pazarı bu süreçte büyüme oranını yüzde 25’e çıkardı. Aynı zamanda sektörle ilgilenen firma sayısında da artış yaşandı” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.