DOLAR 32,4919
EURO 34,739
ALTIN 2488,807
BIST 9486,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pandemi etkisiyle satışlarda küçük metrekareler başı çekiyor

    Pandemi etkisiyle satışlarda küçük metrekareler başı çekiyor
    27.10.2020
    A+
    A-

    Gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik yatırımlarda, pandeminin etkisiyle küçük metrekarelere yönelik alımların ağırlık kazanmaya başladığını vurgulayan Temeltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, “Konutta pandemi etkisinin bir yansıması olarak küçük metrekarelere yönelik talepte bir artış var. Artışta 1+1 ve 2+1 konutlar başı çekiyor. Yatırımcı açısından konut alımı, sadece bir yatırım aracı olarak değil aynı zamanda bir ihtiyaç haline dönüştü. Yatırımcılar, hayatlarını güvence altına almak istiyorlar. Bu nedenle sektörümüze oturum amaçlı yatırımlarda artış yaşanıyor. Konut alımı yaşamın sürekliliği için en önemli kriter olarak görülüyor” dedi.

     

    Gayrimenkul ve inşaat sektöründe pandeminin etkisiyle mart ayından bu yana ciddi değişimler yaşandığına dikkat çeken Temeltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, “Eylül ayında açıklanan veriler gösteriyor ki, satın alımlarda kriterler değişti. Çünkü pandemi ev satın almayı geleceğe yatırım olmaktan ziyade, bir ihtiyaç haline getirdi. İnsanlar konut alarak yaşamlarını garanti altına almak istiyorlar. Bu noktada da küçük metrekare dairelere bir yönelim var. Çünkü ev satın alırken aynı zamanda tasarruf yapmak ön plana çıkıyor. Geniş metrekarelerin fiyatlarındaki artışın yanı sıra enerji maliyetleri ve masraflarındaki artış da 1+1, 2+1 konutlara yönelik yatırımları beraberinde getiriyor.” diye belirtti.

     

    Enerji maliyetleri, en önemli kriter

    Oturum amaçlı yapılan yatırımlarda yaşam döngüsünün sürdürülebilir olmasının en önemli kriterlerden biri olduğuna değinen Ahmet Temeltaş, “Büyük metrekarelere sahip dairelerin fiyatlarıyla birlikte, enerji tüketimi ve harcamaları da artıyor. Enerji maliyetlerini düşürmek en önemli kriterlerden biri. Yatırımcı ev alırken bunları da hesap ediyor. Bu nedenle başta 1+1 olmak üzere 2+1 konutların alımlarında bir artış yaşanıyor. Pandemi ile oluşan izole yaşamı, bu maliyetleri düşürerek daha küçük metrekarelere sığdırmaya yönelik bir trend oluştu. Önümüzdeki dönemde bu trende cevap veren konutların satışında bir artış yaşanacağını söyleyebiliriz.”

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.