DOLAR 32,5168
EURO 34,6598
ALTIN 2432,628
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pandemide turizm sektörüne dijital kalkan

    Pandemide turizm sektörüne dijital kalkan
    25.09.2020
    A+
    A-

    Başta toplum sağlığı olmak üzere dünyada ekonomik, çevresel, sosyolojik ve kültürel değişimlere neden olan Covid-19, turizm sektörü ile seyahat alışkanlıklarımızı da derinden etkiledi. Yeni nesil turizm anlayışının gündeme oturmasıyla önümüzdeki 5 yıl içinde tüm dünyada 380 milyar dolar ek değer yaratması beklenen dijital turizm ise gelişmiş mobil uygulamalar, yapay zeka sistemleri, sosyal medya, kişiselleştirilmiş seyahat hizmetleri ile teknolojik ekipmanlara yatırım yaparak tüketicilere güven ortamında yepyeni deneyimler sunuyor.  Bu noktada devreye giren ACY Şirketler Grubu, dijital platformda, global çapta ülkemizi temsil edecek ve tüm turizm hizmetlerini bir arada sunacak Shallwego’nun 2021 hedeflerindeki 100 milyon dolarlık yatırımı müjdeledi.

    Dünyayı sarsan Covid-19 ile birlikte dünya genelinde dijitale yapılan yatırımlar bir önceki yıla göre yüzde 65 oranında arttı.  Yapay zeka sistemleriyle geliştirmiş güvenli seyahat planlamalarını mümkün hale getiren dijital turizm ise pandemi sürecinin yarattığı hasarı yok edecek etkin bir unsur olarak turizm sahnesindeki yerini aldı.  ACY Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemil Yıldırım, tüm turizm hizmetlerini bir arada sunan Shallwego ile turizm sektöründe global çapta ülkemizi temsil edecek bir dijital yatırımı hayata geçirdiklerinin müjdesini verdi.

     “Ülke olarak yenilikçi politikalar belirlememiz gerekiyor”

    Pandemi öncesinde de teknoloji ve tüketici talepleri ile yeni jenerasyon alışkanlıklara yönelik olarak gelişmekte ve dijitalleşmekte olan turizm sektörünün bir çok ülke ekonomisine yön verdiğini söyleyen ACY Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemil Yıldırım, pandemi süreciyle birlikte birçok sektörü daha hızlı biçimde geliştirip değiştiren ve ciddi yatırım değeri taşıyan dijitalleşmenin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye‘de de ancak köklü değişim ve çözümler içeren yeni yol haritalarıyla yükselişe geçeceğini belirtiyor.

    Ahmet Cemil Yıldırım, dijital dönüşümü, bilgi teknolojilerinin kullanılması sayesinde iş süreçlerinin ve bilgilerin, para ve zaman tasarrufu sağlayarak dijital ortama taşınması olarak tanımlıyor ve ekliyor; “Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi Raporu’na göre Türkiye’nin dijitalleşme notu 2019’da 5 üzerinden 2,94 iken 2020’de 3,06’ya yükseldi. Türkiye, endeksin tüm bileşenleri itibariyle geçen seneye kıyasla bir iyileşme göstermiş olsa da uluslararası kıyaslamada hala ortalama seviyelere. Jeopolitik açıdan büyük avantajları olan Türkiye’nin önüne açılan yeni fırsatlardan yararlanabilmesi için dijital dönüşüm konusunda hızla mesafe alması gerekiyor”.

    “Shallwego ile 360 derece güvenli seyahat planlaması yapıyoruz”

    Ahmet Cemil Yıldırım, pandemi dönemiyle birlikte tüketicilerin iyi bir seyahat deneyimi için genel güvenlik önemlerine ek olarak sağlık güvenliğine yönelik yüksek beklentiler taşıdığını ifade ediyor.  Güvenliğin tüketici alışkanlıklarını belirleyen ana unsurlar arasına girdiğinin altını çizen Yıldırım,  dijital sistemlerle gelişen 360 derecelik çözümler doğrultusunda güvenli koşullar altında seyahat planlayan uygulamaların şu aşamada ön planda olduğunu kaydediyor. Ahmet Cemil Yıldırım, ACY Şirketler Grubu olarak turizm sektöründe dijitalleşmeye yönelik yatırımları hakkında şu bilgileri veriyor: “ACY Şirketler Grubu olarak turizm sektörüne son 5 yıl içinde 10 milyon dolarlık büyük bir yatırım gerçekleştirdik. 2021 yılsonu yatırım hedefimiz ise hedefimiz 100 milyon dolar seviyelerinde. Kuruluş olarak, dijital platformda, global çapta ülkemizi temsil edecek ve tüm hizmetleri bir arada sunacak bir uygulama ve hizmetin olmadığını tespit ettik. Bu doğrultuda birçok ülkede seyahat edip turizm alışkanlıklarını analiz etmeye başladık. Yoğun bir yazılım ve AR-GE sürecini tamamladığımız dijital seyahat projemiz Shallwego, Avrupa’da test yayınlarından geçti ve başarılı sonuçlar aldı. Projemizin global bazda kalitesini arttırabilmek ve altyapılarımızı üst düzey standartlara yükseltmek için aşama aşama geliştirerek

    son kullanıcı hizmetine açtık. Shallwego ile otel, uçak, transfer hizmetlerini sepet sistemi ile bir arada sunarken, müşterilerimizin hem zaman kalitesini arttırıyor hem güven a’dan z’ye güvenli bir seyahat ortamı yaratıyor hem de seyahatlerini kişisel tercihleri ile özelleştiriyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede uygulamamıza dahil etmek istediğimiz birçok özellik var. Web sitemizde ve mobil uygulamamızda otel, uçak ve transferin yanında araç kiralama, yat kiralama ve cruise tatilleri, tüm ulaşım araçlarını kapsayan bağlantılı biletleme sistemi (uçak-tren-gemi-taksi vs.), dünyanın her yerinde tüm dillerde kişiselleştirilmiş rehber hizmetleri, dünyada milyonlarca lokasyonda karnaval, müze, festival, kongre ve aktivite programlarına yönelik biletleme sistemi,  e-vize işlemleri gibi birçok özelliği Shallwego içerisine entegre etmek üzere çalışmalarımızı yapıyor ve uygulamamızı yenilikçi çözümler ile geliştiriyoruz. Global analizler ve kullanıcı tecrübeleri ile jenerasyon beklentileri baz alınıp gelişen teknolojik yöntemleri sitemimize entegre ediyoruz. Shallwego; içinde güvenli seyahate dair her şeyi sunan kapsamlı bir uygulama. Hedefimiz dünyada seyahate dair ilk 3 uygulama arasında yer almak, adımızı tüm dünyaya duyurmak ve ülkemizi rekabet sahasında en ileri seviyeler ulaştırmak olarak özetliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.