DOLAR 43,7279
EURO 51,6663
ALTIN 6830,178
BIST 14227,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Parsan’a İhracatın Liderleri Ödülü

    Parsan’a İhracatın Liderleri Ödülü
    17.02.2026
    A+
    A-

    Gebze Ticaret Odası’nın düzenlediği “İhracatın Liderleri Ödül Töreni”nde, TİM’in ilk 1000 ihracatçı listesine giren 63 firmadan birisi olan Parsan Makine Parçaları Sanayii A.Ş. plaketini aldı. Törende konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kocaeli’nin 35 milyar dolarlık ihracatla Türkiye ihracatının yüzde 12,5’ini gerçekleştirdiğini belirterek, ilin geçen yıl 1 trilyon liralık vergi geliriyle hazineye önemli katkı sunduğunu vurguladı.  

    Gebze Ticaret Odası tarafından düzenlenen “İhracatın Liderleri Ödül Töreni”, Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı “İlk 1000 İhracatçı” listesinde yer alan 63 Gebze Ticaret Odası üyesi firma, törende ödüllerine kavuştu. Türkiye ekonomisine sağladıkları katkı ve ihracattaki başarılarıyla öne çıkan firmalar, gecede plaketle onurlandırıldı. İhracatın Liderleri Ödülü’nü PARSAN adına Satış ve Pazarlama Müdürü Akın Gözü aldı.

    “Kocaeli, vergi gelirlerinde 1 trilyon hazinenin kasasına teslim etti”

    Kocaeli’nin toplam 35 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin mal ihracatının yüzde 12,5’ini oluşturduğunu ifade eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Kocaeli, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci ihracat yıldızı olan ilimizdir. Geçen yıl 273,5 milyar dolar mal ihracatımızla Türkiye’de yüzde 4,4’lük bir artış sağladık ve net 11,7 milyar dolar ihracatımız arttı. Mal ihracatında 33 ilimiz 1 milyar dolar barajını aştı. 46 ilimiz ihracatlarında geçen yıl artış gösterdi. Geçen yıl yaklaşık 10 trilyonluk vergi gelirlerinde Kocaeli 1 trilyonu hazinenin, maliyenin kasasına teslim etti” şeklinde konuştu.

     “63 üyemiz toplamda 10 milyar 497 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi”

    Zorlu küresel koşullara rağmen ihracatın kamu-özel iş birliğiyle sürdürülebileceğini belirten Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş “İhracatın liderleri olan 63 üyemiz, toplamda 10 milyar 497 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek hem bölgemizin hem de ülkemizin ekonomik gücüne çok kıymetli bir katkı sundu. Bu başarının arkasında ihracatı merkeze alan güçlü politikalar ile uygulanan destek mekanizmalarının ve kararlı vizyonun önemli bir payı bulunmaktadır. İhracatçılarımız, bu vizyon sayesinde küresel pazarlarda daha rekabetçi, daha dirençli ve daha güçlü bir konuma ulaşmaktadır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.