DOLAR 32,5707
EURO 35,0077
ALTIN 2461,308
BIST 9887,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Paşabahçe Mağazaları’nın Camda Dünya Mirası Koleksiyonu’ndan Kültepe Mumluk

    Paşabahçe Mağazaları’nın Camda Dünya Mirası Koleksiyonu’ndan Kültepe Mumluk
    18.01.2018
    A+
    A-

     

    Paşabahçe Mağazaları, Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarına yer verdiği ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonuyla ürünlerini tarih ve sanatseverlerle buluşturuyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan eserlerden esinlenilerek hazırlanan ve camda hayat bulan koleksiyonda öne çıkan eserlerden biri Kültepe Mumluk oldu.

    Paşabahçe Mağazaları’nın çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve tarihi değerlerimizin yaşatılması için Anadolu’da yaşanan hikayelerden esinlenerek 20 farklı eserden oluşturduğu ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonunda yer alan Kültepe Mumluk eşsiz motifleriyle dikkat çekiyor.

    Paşabahçe Mağazaları, özgün tasarım anlayışı ve yenilikçi bakış açısı ile Kültepe Tabletleri camda hayat buluyor.

    İkinci binyılın başlarında ticarette önemli rolü olan ve Assurlular’ın yerleşim yeri olan Kayseri yakınlarındaki Kültepe, Assur kökenli 25 bini aşkın çivi yazılı tabletle Anadolu’nun ticari faaliyetlerini yansıtan önemli merkezlerden biri olma özelliğini taşıyor.

    Kültepe Tabletleri’nden esinlenerek tasarlanan Kültepe Mumluk üzerinde Assurluar’ın ticarette kullandığı mühürlerden alınan motifler, çivi yazıları ile mühürlerde betimlenen kabul sahnesi ve çeşitli ritüeller dekore edildi. El imalatı smoke camdan üretilen ve üzerindeki desenlerin tümü el işçiliği ile altın yaldız kullanılarak yapılan Kültepe Mumluk sınırlı sayıda üretimiyle koleksiyondaki yerini alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.