DOLAR 32,3531
EURO 34,7828
ALTIN 2394,039
BIST 10261,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Peerbie hayallerinizdeki üniversiteyi seçmeden deneyimleme şansı sunuyor

    23.07.2019
    A+
    A-

    Peerbie, üniversite adaylarına hayallerindeki üniversiteyi seçmeden deneyimleme şansı sunuyor

    Türkiye’de inovasyonu herkese ulaştırmak üzere yola çıkan PeerBie, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarına göre tercih dönemindeki aday öğrencilere yol göstermek üzere dijital mentörlerini arıyor.

    PeerBie Üniversitem’in aday öğrencilere özel ağında rol alacak mentörler, üniversitelerini seçmeyi planlayan öğrencilere rehberlik etmek üzere rol alacak.

    Türkiye’de inovasyonu herkese eşit oranda ulaştırmak üzere yola çıkan yerli sosyal ağ uygulaması PeerBie, Türkiye’deki üniversite öğrencileri ve mezunların kullanımına sunduğu “PeerBie Üniversitem” uygulamasının içerisine aday ve öğrenciler arasında köprü vazifesi görecek bir ağ (network) ekledi. Bu ağ sayesinde üniversite adayları için istedikleri ve ihtiyaçları olacakları bilgileri uygulamada sunmaya başladı.

    PeerBie Üniversitem”de Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin aktif öğrencilerinden PeerBie kriterlerine dayanarak “temsilciler” atanıyor. Bu temsilciler “mentor” olarak atanıyor. Mentörler, deneyimlerini paylaşarak, aday öğrenciler ve aktif öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin kesintisiz iletişim ve etkileşimini sağlamaya yardımcı oluyor.

    Uygulamada mentör olmak isteyen öğrenciler şu adımları izliyor:

    – Uygulamanın Android veya iOS sürümünün indirilmesi

    – Adayım ağına giriş yapılması

    – Temsilciler bölümüne tıklanması

    – Gerekli bilgi ve koşulların sağlanması

    Yukarıdaki adımları tamamlayan öğrenciler, üniversitelerinin, PeerBie Adayım’daki mentörü olmaya hak kazanıyor ve kendilerini bekleyen soru ve etkileşimler için deneyimlerinden yola çıkarak mentörlük yapmaya başlıyor.

    Adaylara hayallerindeki üniversiteyi seçmeden deneyimleme şansı sunuluyor

    Aday öğrenciler, PeerBie’nin özel olarak her üniversiteye özel geliştirdiği kanallar aracılığı ile ilgilendikleri üniversite hakkında bilgi sahibi oluyor.

    Peerbie, üniversite adaylarına hayallerindeki üniversiteyi seçmeden deneyimleme şansı sunuyor ile ilgili görsel sonucuMentörler, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için üniversitenin sosyal imkanlarından staj olanaklarına, yemekhanenin durumundan öğretim görevlilerinin derslerine kadar bir çok bilgiye anında erişilmesini sağlıyor. Bunu “aday öğrenciler”e özel ağ ile üniversite tercih döneminde sosyal faydaya dönüştürmek isteyen PeerBie Üniversitem’in “aday öğrenciler” platformunun diğer özellikleri şöyle:

    – Uygulama öğrencilerin “yurt, yemekhane, ders notları, öğretim görevlileri, ders başlıkları” gibi tüm segmentlerde konuşma başlıkları açılmasına izin veriyor. Örneğin “öğrenci yurtları” özelliği ile üniversite yakınındaki yurtlar bulunabiliyor, geçmişte veya hala o yurtta yaşayan öğrencilerin deneyimleri öğrenilebiliyor.

    – Öğrenciler “etkinlik” yapma özelliği sayesinde, tercih için düşündükleri üniversitelerin “tercih ve tanıtım” günlerini yakından takip edebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.