DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Peli Parke üretim tesislerinde iftar yemeği verdi

    Peli Parke üretim tesislerinde iftar yemeği verdi
    22.06.2017
    A+
    A-

    Vezirköprü Orman Ürünleri, üretim tesisinin bahçesinde büyük bir iftar yemeği düzenledi. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen yemeğe Vezirköprü Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, şirketin üst düzey çalışanları, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, siyaset ve iş dünyasından birçok davetli katıldı.

    Üretim tesislerinin Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunduğu Vezirköprü Orman Ürünleri, fabrika bahçesinde büyük bir iftar yemeği düzenledi. Dün akşam gerçekleşen iftar yemeğinin ev sahipliğini Turanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Turan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan, Yönetim Kurulu Üyesi Budak Turan, Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Turan, Üretimden Sorumlu Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Kenan Özer yaptı.

    Turanlar Grup’un iftar yemeğine Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Suat Binici, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Hayati Tekin,Vezirköprü İlçe Garnizon Komutanı M. Selçuk Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

    ‘’VEZİRKÖPRÜ VATANIMIZ OLDU’’

    Geleneksel hale gelen iftar yemeğinden önce konuşma yapan Turanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Turan ‘’Sayın Belediye Başkanım ve sevgili Vezirköprülü hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz. Ben artık Vezirköprülülere hemşerim diye bakıyorum çünkü bizim Vezirköprü’ye gelişimizin 20’nci yılı. Burası artık bizim vatanımız oldu. Sizlerle geçen 20 yılda sizleri sevdik. Sizler de bizlere alıştınız. Hep birlikte bu tesisi ileriye götürdük ve büyük bir işletme haline getirdik. Bu akşam burada hep beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinize afiyet olsun’’ dedi.

    BATI’DA KAZANIP DOĞU’YA YATIRIM YAPIYORUZ’’

    İftar yemeğinde basın mensuplarına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan 20 yıl önce Vezirköprü Orman Ürünleri’ni özelleştirmeden devraldıklarını ve 20 yılda yaptıkları yatırımlarla işletmeyi entegre bir tesis haline getirdiklerini söyledi. Turan konuşmasında 20 yıldır Batı’da kazanıp Doğu’ya yatırım yapan bir aile kuruluşu olduklarını ifade etti. Orman ürünleri ve inşaat yapı malzemelerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Turan, Vezirköprü Orman Ürünleri Türkiye’nin en büyük orman ürünleri üreten kuruluşlarından biri olduğunu ve tek bir noktada bu kadar fazla ürünün üretildiği dünyadaki ender kuruluşlardan olduklarını sözlerine ekledi. Özellikle çay poşeti üretiminde dünyadaki sayılı şirketlerden biriyiz ifadesini kullanan Turan, çay poşeti üretmenin zahmetli bir iş olduğunu, Türkiye’de bu alanda üretim yapan tek yerli firma olduklarını ve tüm dünyaya çay poşeti üretiminde kullanılan nitelikli filtre kağıdını ihraç ettiklerini de sözlerine ekledi. Vezirköprü artık poşet çay kağıdı ve Laminat Parke’si ile de kendinden söz ettiriyor diye konuşan Turan, üretim tesisimizle sadece Vezirköprü ve Samsun’da değil Karadeniz Bölgesi için bir değer yarattığımızı düşünüyoruz. Direk 500 kişi, nakliye ve taşeron firmaları da sayarsak yaklaşık bin kişiye aileleri ile beraber 6 bin kişiye istihdam sağlıyoruz dedi., Bulundukları lokasyonun öneminden bahseden Turan, bizler aslında ormanın çöpçüsüyüz. Ormanlar bakım yapılıp, dalları budandığı sürece varlıklarını sürdürebilirler. Bizler o atıkları hem endüstriye kazandırıyoruz. Hem de ormanlarımızı koruyoruz. Bu nedenle bu tesisler Türkiye için çok önemli diyerek sözlerini bitirdi..

    KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK ENTEGRE ORMAN ÜRÜNLERİ TESİSİ

    Karadeniz Bölgesi’nin en büyük entegre orman ürünleri sanayi tesislerinden olan Vezirköprü Türkiye’de satılan yüz milyon m2 parkenin % 20’sini üretiyor.

    1953 yılından bu yana yerli sanayici firma olan Turanlar Grup bünyesine 1995’te dahil olan Vezirköprü Orman Ürünleri Samsun’da bölge halkının istihdamına da büyük katkılar sağlıyor. Turanlar Grup’un bünyesinde Vezirköprü Orman Ürünleri’nin yanı sıra Pelit Arslan, Pelit Kalıp ve Turan Prince Otelleri var.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.