DOLAR 32,3947
EURO 34,7844
ALTIN 2397,567
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pepsico’dan son üç yılın en yüksek çeyrek büyümesi

    Pepsico’dan son üç yılın en yüksek çeyrek büyümesi
    03.05.2019
    A+
    A-

    PepsiCo, 2018 yılındaki başarılı performansını bu yılın ilk çeyreğinde de sürdürdü. Şirket, yüzde 5.2’lik büyüme ile son üç yılın en yüksek büyümesini gerçekleştirdi.

    Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2019 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Başarılı performansını devam ettiren şirket, ilk çeyrekte net gelirini %5.2 oranında artırdı. Bu aynı zamanda şirketin üç yıldan uzun bir süredir gerçekleştirdiği en yüksek çeyrek büyüme oranı oldu.

    PepsiCo, Frito Lay Kuzey Amerika’da yüzde 6, Latin Amerika ve AMENA bölgelerinde yüzde 10, ESSA’da ise yüzde 8 organik gelir büyümesi elde etti. PepsiCo İçecek Kuzey Amerika başarılı çizgisini sürdürerek yüzde 2.5 düzeyinde bir organik gelir büyümesi sağladı. Tüm iş birimlerinde yatırımlarını sürdüren PepsiCo, Satın alma & Birleşme alanındaki yatırımlarında da iki haneli büyüme rakamlarına ulaştı.

    Finansal sonuçlar hakkında konuşan PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta, “PepsiCo olarak ilk çeyrek itibariyle oldukça başarılı bir performans sergiledik. Bu performansımızı özellikle faaliyette bulunduğumuz pazarların çoğuna yansıtabilmiş olmamız bizim için büyük bir değer taşıyor. Gerek atıştırmalıklar gerekse içecek işimizde dünyanın birçok ülkesinde pazar payımızı artırdık. Tüm kategorilerde büyümeye devam ediyoruz. Lider konumdaki markalarımızdan oluşan geniş bir portföye ve bunlar sayesinde tüketici beklentilerini karşılama yeteneğine sahibiz. Önümüzdeki dönemde de aynı başarılı performansı göstermeye ve kazanımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.