DOLAR 32,414
EURO 34,8094
ALTIN 2402,059
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Peynirin en lezzetli ve eğlenceli hali Muratbey Topi ile sofralarda renkli sunumlar

    Peynirin en lezzetli ve eğlenceli hali  Muratbey Topi ile sofralarda renkli sunumlar
    31.07.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin peynir anlayışını değiştiren Muratbey, yenilikçi peynirleriyle sofraları lezzetlendiriyor. Az tuzlu yapısı ile 7’den 70’e herkesin rahatlıkla tüketebildiği Topi, sağlıklı özelliğinin yanı sıra minik top şekliyle kahvaltıdan salatalara günün her öğününe eğlence katıyor. 

    Yenilikçi Ürünler, Sağlıklı Yaşam, Gurme, Çocuklar İçin, İkramlıklar, Geleneksel kategorileri altında 300’ün üzerinde ürün çeşidi bulunan Muratbey sofralara farklı dokunuşlar ile ulaşmaya devam ediyor. Muratbey, Topi ile kahvaltılara eşlik ettiği gibi dahil olduğu tarifleri de bambaşka bir lezzete kavuşturuyor.

    Topi ile eğlenceli tarifler hazırlayın
    Muratbey’in Topi Peyniri ile hazırlanan tarifler sofraları renklendiriyor. Yenilikçi ürünleri ile peyniri çocuklara da sevdiren Muratbey, annelerin de mutfakta en büyük yardımcısı oluyor. Sabah kahvaltılarda, çeri domatesinin yanına bembeyaz rengi ve minik top haliyle hem lezzet hem de görsel bir şölen sunan Topi, az tuzlu yapısı ile salatalarda da sağlıklı beslenmenize destek veriyor. Günün her saati hazırlayabileceğiniz tarifler ile de sürpriz tatlar ortaya çıkarıyor.

    Topi peynirli pizza

    Malzemeler:

    Hamuru için:

    1 paket (40 gr.) kuru maya

    1 yemek kaşığı tuz

    5 yemek kaşığı sıvı yağ

    1 yemek kaşığı toz şeker

    8 su bardağı un 3 su bardağı ılık su

    Pizza sosu için:

    2 yemek kaşığı domates salçası

    2 yemek kaşığı sıvı yağ

    1 çay bardağı ılık su

    1 çay kaşığı kekik

    Üzeri İçin:

    10 adet Muratbey Topi peynir

    500 gr. rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar peynir

    Muratbey Tel peynir

    1 tane ince doğranmış yeşil ya da kırmızı biber

    1 kâse haşlanmış mısır tanesi

    10 adet çekirdeksiz doğranmış zeytin

    Hazırlanışı:

    5 bardak unu, maya, su, tuz, şeker ve yağ ile karıştırıp yoğurun. Kalan 3 bardak unu yavaş yavaş ekleyin, hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelince yoğurmayı bırakıp, sıcak bir ortamda 45 dakika dinlendirin. Hamurunuz kabarırken sosunuzu ve üst malzemelerinizi hazırlayın. Hamuru ikiye ayırın ve unlayarak yuvarlak olacak şekilde açın. 40 cm çapında bir yuvarlak yağlanmış tepsi içine hamurunuzu yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında beş dakika pişiriniz ve fırından çıkarın. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine sosun yarısını döküp iyice yayın. Rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar peynir ve doğranmış zeytin, kırmızı ve yeşil biberleri yerleştirin. Muratbey Topi Peynirlerini pizzanızın üzerine aralıklı olarak dizin. Tekrar fırına vererek 20-25 dakika pişirin.

    Afiyet olsun

     

    Topi Peynirli Güveç

    Malzemeler:

    Muratbey Topi peynir

    Muratbey Tereyağı

    10 adet kültür mantarı (Güvecinizin büyüklüğüne göre daha fazla da olabilir.)

    5-6 adet çeri domates

    Zeytinyağı

    Pul biber

    Kekik

    Tuz

    Hazırlanışı:

    Tereyağını eritin. Unu koyun rengi hafif sararana kadar kavurun. Mantarları yıkayıp, yağladığınız güveç kabına dizin. Aralarına çeri domatesleri yerleştirin. Üstüne, minik tereyağı parçaları koyup zeytinyağı gezdirin. Mantarlar pişinceye kadar 200 derecede fırınlayın. Güvecinizi fırından çıkarıp mantarların yanına ve üstüne Muratbey Topi peynirleri yerleştirin. Pul biber, kekik ve tuz ile lezzetlendirin. Tekrar fırına verip peynir eriyene dek yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Topi peynirli mantar güveciniz hazır.

    Afiyet olsun

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.