DOLAR 32,3303
EURO 35,0591
ALTIN 2285,095
BIST 8978,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Pirelli uyarıyor: Can güvenliğiniz ve emniyetiniz için kış lastiği kullanın

    Pirelli uyarıyor: Can güvenliğiniz ve emniyetiniz için kış lastiği kullanın
    22.11.2018
    A+
    A-

    Soğuk havaların kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, hava sıcaklıklarında ani düşüşler meydana gelmeye başladı. Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğünde güvenli bir sürüş için yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyan kış lastiklerinin kullanılması can güvenliğiniz için büyük önem taşıyor.

    İtalyan lastik devi Pirelli, kış mevsiminin başladığı şu günlerde sürücülere güvenli bir sürüş için yaz lastiklerinden kış lastiklerine geçiş yapmaları için hatırlatmalarda bulunuyor. Lastiklerin aracın yol ile temas eden tek noktası olduğu düşünüldüğünde, kış aylarında 7 derecenin altındaki soğuk hava koşullarında esnekliğini kaybeden yaz lastikleri yerine kış lastiği kullanımı güvenliğin başlıca unsurlarından biridir. 1 Aralık’ta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması, Türkiye’de şu an sadece ticari araçları kapsasa da güvenli sürüş ve kış koşullarında can güvenliği için binek araç sürücülerinin de kış lastiği kullanımı konusunda hassasiyet göstermeleri büyük önem arz ediyor.

    Kış lastikleri, sahip olduğu özel desen yapısıyla 7 derecenin altında güvenli sürüş sağlıyor. Kış lastikleri sahip olduğu yüksek silika içeriği ve yapısı, özel lamelli deseni sayesinde karı üzerinde toplayarak karlı zeminde çekiş sağlar buzlu zeminlerde tutunma (grip) performansını artıracağı gibibu özel desen tasarımısayesinde yağışlı havalarda yol üzerindeki suyu yararak, aracın zemine tam tutunmasına yardımcı oluyor.Otomobilin buzlu ve karlı zeminlerde kaymasının en önemli faktörü olan lastiklerin, kış lastiklerinde özel olarak geliştirilen kauçuk yapısı sayesinde fren mesafesini yaz lastiklerine göre 20%’ ye varan oranlarda kısaltıyor. Öte yandan kış lastiklerini yapısal farklılıklarına ek olarak, yanaklarında kış kullanımını ifade eden işaretler ile de yaz lastiklerinden ayrıştırmak mümkün. Araç lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti varsa global regülasyonlara göre “Kış Lastiği” olarak kabul ediliyor.

    Pirelli bayileri, aracınıza en uygun kış lastiğini seçmeniz için düzenli olarak bilgilendiriliyor

    +7 derecenin altında tüm zorlu hava koşullarında tutarlı ve yüksek kaliteli bir sürüş deneyimi sunmak için tasarlanan Pirelli Kış Lastikleri, binekten 4×4’e sürücülerin arazi dahil her şartta ihtiyaçlarını karşılıyor. Pirelli, patlasa dahi yol alabilen Run Flat lastiklerimumsu tabaksıyla kendini tamir edebilen Sealinside özellikli lastikleri ve Gürültü Engelleme Sistemi – PNCS özelliğine sahip ürün gamıyla en ileri teknolojileri sunuyor. Pirelli bayileri, satış ve eğitim ekipleri tarafından, kış dönemi için oluşturulan geniş ürün yelpazesi ve yenilikler hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. Pirelli’de spor otomobillerden, lüks sedanlara, şehir içi araçlardan, ağır kış koşulları ve motor sporlarında kullanılan lastiklere varan geniş bir ürün gamı sunuluyor. Pirelli ayrıca, SUV-4×4’ler için tasarlanmış kış lastikleri ve hafif ticari araç kış lastiklerini de müşterilerine sunmaya devam ediyor.

    PIRELLI KIŞ LASTİKLERİ: MAKSİMUM GÜVENLİK, PERFORMANS VE TEKNOLOJİ

    WINTER SOTTOZERO 3: Prestijli markaların orta ve yüksek motora gücüne sahip otomobilleri için geliştirilen Pirelli Winter Sottozero 3, her türlü zorlu kış koşulunda üstün yol tutuşu ve güvenliği garanti etmesinin yanı sıra uzun lastik ömrü ile de dikkat çekiyor. Taban desenindeki üç boyutlu kanallar daha fazla karın tutulmasına olanak sağlıyor. Bunun sonucu olarak karlı zeminde yol tutuşunu arttırıyor. Aynı zamanda lastiğin yere temas alanının da genişletilmesi sayesinde de yol tutuş hissedilir biçimde üstünlük sağlıyor.Lastiğin mekanik, termal ve dinamik özelliklerini geliştiren özel polimerlerin kullanılması sayesinde Winter Sottozero 3, ıslak ve buzlu yüzeylerde yol tutuşunu arttıran yenilikçi bir bileşen sunuyor. Bu özellik otomobilin sürüş özelliğini de iyileştirirken, lastik omuzları ise daha fazla su tahliyesi sağlaması için daha oval hale getirilmiş bulunuyor.

    WINTER SOTTOZERO Serie 2: Seçkin spor ve lüks otomobiller için ideal çözümü sunan SOTTOZERO Serie 2, performans, güvenlik ve çevreye saygı gibi unsurları da bir arada barındırıyor. RUN FLAT (patlasa dahi yol alabilen) özelliğe sahip ölçüleri de bulunan Sottozero Serie II, yağışlı havalarda aracınızdan en iyi performansı elde etmenizi sağlıyor. Islak ve kuru yol koşullarında üstün yol tutuş ve sürüş hâkimiyeti sağlayan Pirelli Sottozero Serie II, açılı kanalları sayesinde artırılmış yanal tutunma ve düşük gürültüyü garanti ediyor. Çevresel kanalları sayesinde ise düşük suda kızaklanma riskine sahip ve çift blok sırasıyla desen kararlılığı sunuyor.

    WINTER SNOWCONTROL Serie 3: Özellikle şehir içi kullanımına yönelik A ve B segmentiaraçlar için geliştirilmiş olan Snowcontrol 3 serisi, aracınıza hem şehir içinde hem de şehir dışında optimum performansı sağlıyor. Karlı yollarda mükemmel çekiş ve fren performansı sağlayan Snowcontrol 3 serisi stabil yanal tutuşa da sahip. Yeni kış lastikleri jenerasyonu, yepyeni bileşenleriyle ve yönlü taban deseni özelliğiyle dikkat çekiyor. Spesifik kanal geometrisiyle bloklar dikey ve bağımsız şekilde hareket edebiliyor. Snowcontrol 3, ayrıca BMW’de orijinal ekipman (OEM) olarak kullanılmaya devam ediyor.

    PIRELLI HAFİF TİCARİ ARAÇ KIŞ LASTİKLERİ

    CARRIER WINTER: Pirelli’nin hafif ticari araçlar için geliştirdiği Carrier winter, uzun kilometre performansı, ıslak ve karlı zeminde güvenlik ve düzenli aşınma özellikleriyle segmentinde iddialı bir pozisyona sahip. Hafif ticari araç kullanıcılarının gereksinimleri için özel olarak tasarlanan Carrier winter, 3 geniş çevresel kanala ve açık omuz yapısına sahip yepyeni taban deseni ıslak zeminde üstün güvenlik sağlıyor.

    PIRELLI’DEN SUV-4X4’LER İÇİN ÖZEL KIŞ LASTİKLERİ

    Testlerin şampiyonu ve otomotiv üreticilerinin favorisi: SCORPION™ WINTER

    Pirelli’nin özellikle lüks segmente odaklanarak geliştirdiği kış lastiği SCORPION™ WINTER, modern SUV ve Crossover’lara takılmak üzere tasarlandı. Karlı, ıslak ve kuru koşullarda maksimum kararlılığı garanti ederek güvenliğe katkı sağlarken, daha düşük gürültü ve dönme direncine sahip bulunuyor.

    Pirelli’nin Scorpion Winter kış lastikleri, Alman off-road dergisi Auto Bild Allrad’in gerçekleştirdiği karşılaştırmalı testlerin şampiyonu olurken “ıslak zeminde tutuş”, “kuru frenleme” ve “yuvarlanma direnci” kategorilerinde ‘en iyi performansı’ sergileyen lastik oldu. İlk kez 2012 yılında lanse edilen Pirelli Scorpion Winter, önde gelen Alman test kuruluşu TÜV-SÜD tarafından ilk test edildiğinde en iyi puanları almış, karlı zeminde frenleme, çekiş ve kontrol dahil her türlü performans açısından “sınıfın en iyisi” olarak adlandırılmıştı. Lanse edilmesinden sonra geçen altı kışın ardından Scorpion Winter hala kategori lideri olmayı sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.