DOLAR 32,5177
EURO 34,8863
ALTIN 2440,988
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Polat Enerji, rüzgar enerjisinde yine lider

    Polat Enerji, rüzgar enerjisinde yine lider

    Yenilenebilir enerji sektörünün öncü oyuncusu Polat Enerji, MW100 – Türkiyenin En Büyük Elektrik Üreticileri Raporuna göre Türkiye’nin en büyük RES üreticisi konumunu bu yıl da korudu.

    Enerji Günlüğü ve uluslararası danışmanlık kuruluşu Kearney tarafından hazırlanan MW100 – Türkiyenin En Büyük Elektrik Üreticileri Raporu’nun 5.’si yayınlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verileri baz alınarak hazırlanan MW100 Araştırması, farklı şirketler ve bölgelerde üretim yapan enerji oyuncularının konsolide kurulu güçlerine göre Türkiye’nin en büyük 100 elektrik üreticisini belirliyor.

    Elektrik üreticilerinin 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla sahip oldukları kurulu güçleri baz alınarak yapılan araştırmaya göre Polat Enerji, rüzgar enerjisi alanında kurulu 708MWe’lik kapasitesi ile Türkiye’de yıllardır bulunduğu lider konumunu 2023 yılında da korudu.

    Türkiyede rüzgâr enerjisi konusunda yıllardır liderlik koltuğunda bulunan Polat Enerji’nin rüzgar kurulu gücü, Türkiye rüzgar kurulu gücünün yaklaşık %5,4’ünü oluşturuyor. Bir Polat Holding ve İş Enerji ortaklığı olan Polat Enerji bünyesindeki rüzgar santrallerinden SOMA RES, 288,1 MWe kurulu gücüyle Türkiyenin en büyük rüzgar enerji santrali konumunda. GEYCEK RES ise, 168 MWe kurulu gücüyle, Türkiyenin en büyük dördüncü rüzgar enerji santralidir.

    Yenilenebilir enerji santralleriyle 2023 yılında 2,1 milyar kWh elektrik üreterek, yaklaşık 610 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayan Polat Enerji, portföyündeki santrallerle her yıl 53 milyon adet ağaç dikimine eşdeğer yaklaşık 1,3 milyon ton sera gazı emisyonu azaltımı sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.