DOLAR 32,3795
EURO 34,7997
ALTIN 2443,864
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Polisan Holding’ten GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Nicel Analiz Laboratuvarı desteği

    26.08.2019
    A+
    A-

    Her biri kendi alanında öncü ve güçlü olan kuruluşlarla, boya, kimya, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) sektörlerinde faaliyet gösteren Polisan Holding, GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Endüstriyel Nicel Analiz Laboratuvarı yaptırdı.  

    Kuruluşundan bu yana toplumsal ve çevresel hayatın gelişimi için başta eğitim olmak üzere birçok alanda kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları yapan Polisan Holding, GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Endüstriyel Nicel Analiz Laboratuvarı’nın yapımını üstlendi.  GEBKİM Vakfı tarafından desteklenen okulda sanayi ile yakın işbirliği halinde tasarlanan 8’i kimya, 4’ü endüstriyel otomasyon olmak üzere toplam 12 adet laboratuvar bulunuyor.

    GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin kimyacılarını yetiştirmek üzere bu yıl ilk kez LGS puanı ile 120 öğrenci aldı. GEBKİM MTAL, daha ilk yılında Kocaeli genelinde en yüksek yüzdelik dilimle öğrenci alan dördüncü meslek lisesi olma başarısını gösterdi.

    Geleceğini ilaç, kozmetik, temizlik ürünleri, plastik, ambalaj gibi birçok farklı alt sektörü barındıran kimya sektöründe şekillendirmek isteyen öğrenciler, GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde alacakları nitelikli eğitimle iş garantili bir meslek sahibi olma fırsatını yakalayacak.

    Polisan Holding iştiraki, Türkiye’nin lider boya markası Polisan Kansai Boya’nın, 50 milyon Euroluk yatırım ile yaptırılan LEED GOLD sertifikalı yeni boya üretim ve depolama tesisi de Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GEBKİM) yer alıyor.

    Resim

    Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bitlis, Polisan Holding’in, kuruluşundan bu yana eğitim alanındaki yatırımlara tüm gayretiyle katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

    “Bir ülkenin refahı, sürdürülebilir ekonomik büyümesi ve global rekabet gücünün; o ülkedeki genç nesillerin, geleceği inşa edebilecek donanıma sahip bireyler olarak yetişmeleriyle mümkün olabileceğini biliyoruz. Eğitimde yüksek kalite ve fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için büyük miktarlarda finansal kaynağa ihtiyaç var. İhtiyaç duyulan kaynağın sağlanmasında, özel sektörün de sorumluluk üstlenmesinin elzem olduğu bilinciyle Malatya ve Dilovası’nda 2 adet Polisan okulu kurduk. Kuruluşlarından bu yana okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılamaya gayret ediyoruz. Mesleki ve teknik eğitimin sanayi ile birlikte gelişmesini önemsiyoruz. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptırdığımız Endüstriyel Nicel Analiz Laboratuvarı’nın da okuldaki öğrencilerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İnsanımızın hayat kalitesini yükseltecek, çocuklarımızın ve dolayısıyla ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

    Resim

    Gebze’ye Değer Katan Projeler

    Polisan Holding, bulunduğu bölgeye değer katan projelere imza atıyor. Holding’in iştiraki Polisan Kansai Boya’nın, 50 milyon Euroluk yatırım ile Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (GEBKİM) 142 bin metrekare alan üzerinde, üç vardiyada 540 bin tona kadar çıkabilecek kapasiteye sahip yeni boya üretim ve depolama tesisi Ocak 2019’da faaliyetine başladı. Polisan Kansai Boya, bu kapasite Türkiye’nin inşaat boyalarındaki tüm ihtiyacını karşılayacak büyüklüğe ulaştı.

    Yine Polisan Holding tarafından geleceğin umutları olan gençlerin daha zinde ve sağlıklı yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla yaptırılan Kocaeli’nin en büyük spor ve eğitim kompleksi olan “Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu da açıldı. Bölgenin cazibe merkezi haline gelen 5 bin 130 metrekarelik kapalı alana sahip 3 katlı tesis, 4 milyon dolara mal oldu ve en son teknolojik ekipmanlarla donatıldı. Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu’nun içerisinde voleybol, hentbol, futbol ve basketbol sahası, masa tenisi ve antrenman sahası hakem odası, eğitmen odası, fitness salonu, bayanlar için step aerobik salonu, tekvando ve boks salonu yer alıyor. Ayrıca, halk oyunları salonu, müzik eğitim salonu, bilgisayar eğitim sınıfı bulunan tesiste, bölgedeki kadınlara okuma-yazma kursu, gençlere müzik eğitimleri, el sanatları kursu ve dikiş kursu veriliyor.

    Polisan Okulları

    Holding, Malatya ve Dilovası’nda 2 adet Polisan okulu kurdu. 1988 yılından bu yana hizmet vermekte olan Mehmet Emin Bitlis Ortaokulu bugünkü rakamlarla yaklaşık 500.000 dolar tutarında bir yatırım ile inşa edildi. Polisan Holding her yıl düzenli olarak okulun boya ihtiyacını karşılıyor. Mehmet Emin Bitlis Ortaokulu, yılda yaklaşık 160 mezun veriyor.

    Polisan Ortaokulu bugünkü rakamlarla yaklaşık 3 milyon dolar tutarında bir yatırım ile inşa edildi. Okul, yılda yaklaşık 100 mezun veriyor. Polisan Ortaokulu’nun halk oyunları, boya, okul hizmetli giderleri Polisan Holding tarafından düzenli olarak karşılanıyor. Polisan Ortaokulu Gençlik Spor Kulübü kapsamında oluşturulan halk oyunları ekibi, her yıl yurt içi, yurt dışı yarışmalarda ve festivallerde çeşitli dereceler elde ediyor. Ayrıca 2018 yılında ders saatleri dışında da öğrencilerin okuldan etkin şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla Polisan Holding tarafından okula merhum Necmettin Bitlis anısına kütüphane yaptırıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.