DOLAR 32,4883
EURO 34,9622
ALTIN 2434,955
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prefabrik Evler Neden Bu Kadar Tercih Ediliyor?

    Prefabrik Evler Neden Bu Kadar Tercih Ediliyor?
    14.10.2022
    A+
    A-

    Son zamanlarda, günlük hayatın koşturmacası içerisinde eski ve yeni pek çok farklı yapı görmekteyiz. Gördüğünüz bazı yapıların prefabrik evler olabilir. Sizlerde prefabrik ev hakkında detaylı inceleyebilirsiniz. Prefabrik evlerin dış mimarileri oldukça değişkendir. Bazıları sade bir tasarıma sahip iken, bazıları oldukça simetrik ve lüks bir dış mimariye sahiptir. Bu hususta prefabrik evler hem kullanıcısına sağladığı avantajlar kapsamında hemde uygun fiyatları ile insanları cezbetmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu evler oldukça fazla tercih edilmektedir. Tercih edilme sebeplerini mercek altına aldığımızda ise aşağıdaki sebepler karşımıza çıkar.

    • Ebat Çeşitliliği

    Ebat çeşitlilği, üreticilerin yapmış olduğu ÜR-GE çalışmaları kapsamında toplanan veriler doğrultusunda geliştirilmiştir. Bu çalışmalar kapsamında, yasal yapı izinleri ve insanların barınma ihtiyaçlarındaki gelişmeler gözlenmiş ve bu hususta pek çok üreticinin üretim sistemleri ve üretim planları incelenmiştir. Hatta AR-GE çalışmaları kapsamında toplanan verilerde kullancıların ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmuştur. Ebat çeşitliliği kapsamında bu evler pek çok farklı ihtiyaca çözüm olabilmektedir. Ayrıca hızlı bir şekilde üretilebilmektedir. Hızlı bir şekilde üretilebilmesinin sebebi ise üretimin planlanması olarak gösterilebilir. Eğer alıcı kirada oturuyorsa, hızlı üretim sayesinde kira masraflarından tasarruf sağlayabilir.

    • En Etkili Yalıtım

    Yalıtım konusu, bir yapı için en önemli konulardan bir tanesidir. Üreticiler genellikle ürettikleri evlere yalıtım yaparken kullandıkları malzemeleri en kaliteli malzemelerden seçmelilerdir. Çünkü yalıtımın tam yapılamaması söz konusu olursa, evin kalitesi oldukça fazla düşer. Bu hususta yine ÜR-GE çalışmalarında toplanan verilerden faydalanılmış ve oldukça etkili ve yalıtkan malzemeler seçilmiştir. Seçilen malzemelerden bir tanesi de EPS strafordur. Kullanılan strafor dünya genelinde yapılar üzerinde kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Çünkü strafor hem yangına dayanıklı bir malzeme hemde oldukça etkili bir yalıtım sağlayan bir malzemedir. Ayrıca sürtünmeye karşı da oldukça dayanıklıdır. Tavan bölümünde strafor değil, cam yünü kullanılır. Kullanılan cam yünü ve straforun kalınlığı 80 mm’dir. Kullanılan bu iki malzeme sayesinde yapanın duvarlarında ısı yalıtımı sağlanmış olur. Ses ve sıvı yalıtımı sağlamak için ise pencerelerde PVC pencereler, çatı bölümünde ise galvaniz sac kullanılmaktadır. Kullanılan pencereler beyaz renk olup, çift cam pencerelerdir ve her oda en az bir pencere ile aydınlatılmaktadır. Kullanılan galvaniz sac ise oldukça yalıtkan bir malzemedir. Üzerine yağan karı kaydırarak tahliye eder. Pencerelerde benzer çalışma sistemine sahiptir. Böylece yapı üzerinde ısı, sıvı ve ses yalıtımı sağlanmış olur.

    • Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Yapılar

    Ülkemiz bir deprem bölgesidir. Ülkemizde bulunan fay hatlarını incelediğimizde yoğun şehir yaşamının olduğu bölgelerin altından geçmektedir. Hal böyle olunca üretilen yapıların da depreme dayanıklı olması gerekmektedir. Bu yapılar sadece ev olarak değil, ofis, yemekhane ve yatakhane gibi farklı alanlarda kullanılacak yapılarda üretilmektedir. Bu yapılara prefabrik şantiye ürünleri denir. Sizlerde prefabrik şantiye hakkında hemen tıklamak için göz atabilirsiniz. Bütün prefabrik olarak üretilen yapılarda izolasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bütün yapı modelleri deprem başta olmak üzere bütün doğal afetlere karşı test edilmiş ve dayanıklı olduğu anlaşılmıştır.

    • Uygun Yapı Fiyatları

    Günümüzde betonarme yapıların fiyatları incelediğimizde oldukça ütopik rakamlar ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu durum, son zamanlarda dünya genelinde yaşanan ekonomik buhranlar sonucunda inşaat maliyetlerinin artmasından kaynaklanmaktadır. Ev sahibi olmak isteyenler de karşılaştıkları bu ütopik fiyatlar karşısında daha uygun fiyatlı bir alternatif aramışlar ve prefabrik evleri bulmuşlardır. Bu evler oldukça ekonomik fiyatlara sahiptir fakat fiyatları ebatlarına göre değişkenlik göstermektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.