DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ral Yatırım Holding üçüncü çeyrekte net kârını yüzde 206 artışla 286 milyon TL’ye yükseltti

    Ral Yatırım Holding üçüncü çeyrekte net kârını yüzde 206 artışla 286 milyon TL’ye yükseltti
    11.11.2023
    A+
    A-

    İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre % 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde şirketlerinin gerek hasılat ve kârlılıkta gerek nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde etmiş olmasından mutluluk duyduğunu, şirketin mevcut ve yeni inşaat taahhüt projeleriyle sürdürülebilir nakit yaratma kapasitesini daha da artırdıklarını, bununla beraber yenilenebilir enerji projeleriyle önümüzdeki dönemde şirkete değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

     

     

     

    Enerji alanında yapılan yatırımlarla beraber, kuruluşundan bu yana ağırlıklı inşaat taahhüt odağını enerjiye yönelten Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, dokuz aylık dönemde satış gelirleri ve marjlardaki gelişim ile birlikte kârlılığını yükseltti.

    Şirketin satış hasılatı 2023 yılının ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 335 oranında artarak 1.024 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu hasılat artışında; İzmir Bayraklı, Malatya, Kars ve Gaziantep projelerinden elde edilen hak ediş bedelleri etkili oldu. Bu sayede inşaat hak ediş gelirlerinin toplam satış hasılatı içindeki payı ise % 94 olarak gerçekleşti.

     

    Çift Haneli Kâr Marjına Devam

    Ülkemizde seçim yılı olmasına ve kurda dalgalanmaların yaşanmasına rağmen, şirketin brüt kârı 2023 yılının ilk dokuz ayında önceki yılın aynı dönemine göre % 192 artışla 344 milyon TL’ye ulaştı. Brüt kâr marjı % 33,6 olan Ral Yatırım Holding, bu dokuz aylık dönemde de yüksek çift haneli kâr marjı kaydetmeye devam etti. Holdingin FAVÖK marjı ise 2023 yılının ilk dokuz ayında % 32,4 seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK ise % 189 artışla 332 milyon TL’ye ulaştı.

    2023 yılının ilk dokuz ayında ertelenmiş vergi gideri ve dönem vergi gideri kalemlerinde görülen belirgin artışa rağmen net kâr, geçen yılın aynı dönemine göre üç kat artışla 286 milyon TL iken söz konusu net kâr, % 28 oranında net kâr marjına işaret ediyor. Net kârdaki artışta operasyonel performanstaki artışla beraber yatırım faaliyetlerinden gelirlerdeki artış da etkili oldu.

    Hedef Enerji Sektöründe Büyümek

    İnşaat ve enerji sektörlerinin dokuz aylık performansını değerlendiren Ral Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, “Ülkemizde seçim yılı olmasına ve kurda dalgalanmaların yaşanmasına rağmen 2023 yılının ilk dokuz aylık döneminde şirketin gerek hasılat ve karlılıkta gerekse nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Mevcut ve yeni inşaat taahhüt projeleriyle sürdürülebilir nakit yaratma kapasitemizi daha da artırıyoruz. İnşaat taahhüt alanında Kars, Gaziantep, Hatay ve Ankara’da devam eden projelerden öngörülen hasılat bedeli toplam 5,9 milyar TL‘ye ulaştı. Enerji alanında 250 milyon USD değerinde devam eden yatırımımız bulunmakta. Yenilenebilir enerji projelerimiz kapsamında ise 154 MWe/184 MWm santral ve 108 MWe/108 MWh Depolama Tesisi için ön lisansımızı aldık. YEKA GES-4 kapsamında toplamda 100 MWe/130 MWm kapasiteli Viranşehir 4 ve 9 projelerimiz için Elektrik Enerjisi İletim Hattı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu için de olumlu karar çıktı. 44 MWe/44 MWm’lik projelerimiz için ön lisans işlemleri devam ediyor. Yenilenebilir enerji projelerimizle önümüzdeki dönemde şirkete değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.