DOLAR 32,5386
EURO 34,8662
ALTIN 2431,955
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ramazan ayına özel etkinlikler Axis İstanbul AVM’de başlıyor

    Ramazan ayına özel etkinlikler Axis İstanbul AVM’de başlıyor
    25.03.2023
    A+
    A-

    Axis İstanbul AVM, Ramazan ayını özel etkinliklerle karşılıyor. 25-26 Mart’ta Kaligrafi Atölyesi, 1-2 Nisan’da Ebru Atölyesi, 8-9 Nisan’da Çini Atölyesi, 15-16 Nisan’da Sabun Atölyesi ve Dini Musiki Dinletisi Axis İstanbul AVM ziyaretçilerini bekliyor. 

    Vatan Caddesi ile E5’in kesiştiği noktada, Bayrampaşa Metro İstasyonu’nun hemen yanında bulunan Axis İstanbul AVM, Ramazan ayına özel etkinlikler düzenliyor. 25-26 Mart’ta Kaligrafi Atölyesi, 1-2 Nisan’da Ebru Atölyesi, 8-9 Nisan’da Çini Atölyesi, 15-16 Nisan’da Sabun Atölyesi ve Dini Musiki Dinletisi Axis İstanbul AVM ziyaretçilerini bekliyor.

    Katılım ücretsiz

    Axis İstanbul AVM ziyaretçileri, Eyüpsultan Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilecek olan etkinliklere 14.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak katılabilecek.

    İznik Çinileri Sergisi devam ediyor

    “Geçmişten Günümüze İznik Çinileri Ateşten Doğan Çiçekler” sergisi, Axis İstanbul AVM’de devam ediyor. 16 Nisan’a görülebilecek olan sergide Mescidi Aksa ve Mescidi Nebevi duvarlarını süsleyen Rumi, Hata-i, Hata-i Penç desenli çini karo ve panolardan Selçuklu Karatay Medresesi ve Selçuklu Bayburt Kalesi çini karo ve panolarına kadar zengin bir koleksiyon sergileniyor. Sergi envanterinde ayrıca 16’ıncı yüzyılın ilk yarısında toprağa nakşedilen Hata-i, Baba Nakkaş, Floral, Bahardalı, Bulutlu motif ve desenleri ile bezenmiş çini, vazo, kandil, sürahi, tabak, kase ve şekerlikler; sülüs yazı karakteri ile yazılmış, vav, elif, besmele, dua ve Esma-ül Hüsna panoları yer alıyor. İznik çinilerinin modern yorumlarının yer aldığı serginin özel bölümünde ise eserleri İznik Çini Vakfı özel koleksiyonunda yer alan Zaha Hadid, Canan Tolon, Ömer Uluç, Murat Morova, Osman Dinç ve Bülent Erkmen gibi dünyanın önde gelen mimar, ressam ve sanatçıları tarafından tasarlanan özel İznik çini karoları ve panoları bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.