DOLAR 32,5211
EURO 34,7639
ALTIN 2489,849
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ramazanda bakliyat fiyat artışı beklenmiyor

    Ramazanda bakliyat fiyat artışı beklenmiyor
    09.05.2019
    A+
    A-

     

    Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan pirinç, bulgur,  mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kuru gıdalar, Ramazan ayında en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor.  Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte talebi artan bu ürünlerin hasat dönemine kadar yeterli miktarda olduğunu ve fiyat artışı beklemediklerini belirtiyor.

     

    Her Ramazan ayı öncesi kuru gıda ürünlerindeki talebin artması ile birlikte ürün arzı ile ilgili sıkıntı olduğu konuşulur ve fiyat beklentisi oluşur. Mehmet Reis, hasat dönemi, Haziran ayında başlayıp Eylül sonuna kadar devam edecek olan bakliyat ürünlerinin tedarikinde bir sıkıntı yaşanmayacağını ve yeterli miktarda iç tüketimi karşılayacak ürünlerin bulunduğuna dikkat çekti.

     

    Ramazan kolilerindeki bakliyata dikkat

    Ramazan ayında yapılan kampanyalara da dikkat çekmek isteyen Mehmet Reis, “Fiyat odaklı ramazan kolilerinde daha düşük kalitede bakliyatların yer alabildiğini vurgulayarak şunları söyledi; “Pilavda iyi netice vermeyen, bakliyatta pişme ve kabuk atma sorunu yaşatan ithal ve eski mahsul ürünler ayrıca protein oranı düşük bulgurlar kumanya kolilerinde yer alabiliyor.

    Hayırsever vatandaşlarımıza tavsiyemiz; sadece fiyata bakarak karar vermemeleri. Kumanya kolilerinin içindeki ürünler bizzat kontrol edilmeli, pişme ve lezzetine bakılmalı.  Ürün cinsinin ve menşeinin doğru yazılıp yazılmadığı incelenmelidir. Evinizde pişirdiğiniz, yediğiniz ve güven duyduğunuz markaların tercih edilmesi yardım alanlara daha da fayda sağlayacaktır” dedi.

     

    “Nohut, kuru fasulyenin yerini aldı”

    Bu yıl fiyatı yüzde 50 gerileyen nohutun kuru fasulyenin yerini aldığını belirten Mehmet Reis, “Geçtiğimiz yıllarda kolilerde altı çeşit bakliyat varken, bu yıl dörde indi. Artık pirinç, bulgur, kırmızı mercimek ve nohut var” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.