DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ramazan’ı sporla geçirmek mümkün

    Ramazan’ı sporla geçirmek mümkün
    10.05.2019
    A+
    A-

    MAC Bebeköy eğitmeni Erhan Tügen, Ramazan boyunca spora nasıl devam edilebileceğine ilişkin tavsiyelerde bulundu. Tügen, oruç tutarken spor rutinine devam etmenin önemini vurgularken, “Ramazan süresince spor yapmaya devam etmelisiniz. Sadece yaptığınız egzersizin şiddetini azaltmanız yeterli. Pilates, yoga, reformer pilates, düşük tempolu yürüyüş veya yüzme gibi egzersizleri tercih edebilirsiniz” dedi

    Türkiye’nin en büyük spor kulübü zinciri Mars Sportif, 12 adet MAC ve 78 adet MACFit kulübüyle Ramazan’da da herkesi spor yapmaya davet ediyor. Üyelerine Ramazan ayı boyunca 00:00’a kadar hizmet verecek olan MAC ve MACFit’lere bir arkadaşını da ücretsiz getirme ayrıcalığı sunuluyor. Ayrıca yeni üye olacak spor severler, tüm MACFit’leri kullanabilecek. Peki Ramazan’da spor yapmak için neler yapılmalı? MAC Bebeköy eğitmeni Erhan Tügen, Ramazan ayı boyunca nasıl spor yapılabileceğini anlattı:

    Yaptığın egzersizin şiddetini azaltabilirsin: Oruç tutarken spor rutininden ödün vermene gerek yok, sadece yaptığın egzersizin şiddetini azaltman yeterli. Vücudunda depo edilen şekeri azaltan ve terle kaybettiğin suyu artıran yüksek yoğunluklu egzersizleri azaltabilirsin. Spor kulübündeyken yaptığın antrenman sürelerini biraz kısaltıp, dinlenme sürelerini artırabilir, set sayılarını ve kullandığın ağırlıkları azaltabilirsin. Bunun yanı sıra pilates, yoga, reformer pilates, düşük tempolu veya yüzme gibi egzersizleri de tercih edebilirsin.

    İftardan sonra yapacağın egzersizle hazımsızlığın önüne geç: İftardan 1,5 saat sonra bisiklet, yüzme ve düşük tempolu egzersizler yapabilirsin. Bunlar yağ yakmana yardımcı olacak. Pilates, yoga gibi egzersizler ise sindirim sistemini harekete geçirerek hazımsızlığını giderecek ve vücudundaki ödemi dağıtacak. Egzersiz vakti gelmeden önce, mutlaka en az 2 su bardağı su tüketmeyi unutma. Egzersizden 1 saat önce ise meyveli yoğurt gibi karbonhidrat ve protein içerikli bir ara öğün tüketebilirsin.

    Doğru saatte doğru egzersizi yap: Ramazan ayında spor yapman için en doğru saatler yaptığın egzersize göre değişiyor. Örneğin sabah saatlerinde pilates, yoga ve düşük tempolu egzersizler yapabilirsin. İftara yakın saatlerde ise düşük şiddette ağırlık egzersizi yapabilir ve zamanlamayı antrenmandan hemen sonra iftar sofrasına oturacak şekilde ayarlayabilirsin. İftardan 2 saat sonra egzersize devam edebilirsin.

    Spora Ramazan’da başla: Eğer henüz düzenli olarak spor yapmıyor ancak spora başlamayı düşünüyorsan Ramazan bunun için ideal bir dönem. Oruç tutmak metabolizma hızında düşüşe sebep olsa da bu düşüşü egzersiz yaparak dengeleyebilirsin. Zaten spora yeni başlarken düşük şiddetli ve düşük yoğunluklu egzersizlerden başlamalısın. Böylece Ramazan’da uygulayacağın bu hafif egzersiz programı sana hem kazanım sağlayacak hem de ileride yapacağın yüksek yoğunluklu egzersizlere zemin hazırlayarak sakatlıkların önüne geçecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.