DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    REHAU akıllı kaçak tespit sistemi RE.GUARD ile hasarları önleyecek

    REHAU akıllı kaçak tespit sistemi RE.GUARD ile hasarları önleyecek

    Polimer uzmanı REHAU’nun ultrasonik ölçüm teknolojisini kullanan RE.GUARD cihazı sayesinde mahaller daha güvenli olacak. Aynı zamanda RE.GUARD ile damlayan musluklar veya patlayan borular anında tespit edilerek, olası hasarlar önlenebilecek.

    Polimer uzmanı REHAU, RE.GUARD kaçak tespit cihazı ile, riskleri en aza indiren ve aynı zamanda kullanımı kolay bir çözüm geliştirdi. İstatistiksel olarak, Almanya’da her 30 saniyede bir, bir binada su arızası meydana geliyor. Eğer arıza geç fark edilirse, binada oldukça büyük bir alanda su yayılmış oluyor. Polimer uzmanı REHAU, Ekim 2019′ den beri, ana su hattını hassas ve dayanıklı sensörlerle izleyen bir ve iki katlı evler için öngörülmüş olan RE.GUARD kaçak tespit sistemi ile akıllı bir izleme aracı sunuyor. Ödüllü olan bu sistem, hızlı ve bağımsız bir şekilde gösterdiği reaksiyon sayesinde, ciddi su hasarı risklerini en aza indirmeye yardımcı oluyor. RE.GUARD tasarımı ve işlevselliğinden dolayı, 2019 Red Dot Design Award ve Plus X Ödülü ile “2019 Yılın En İyi Ürünü” unvanına layık görüldü.

    Akıllı izleme

    RE.GUARD kontrol kaçak tespit sistemi, ultrasonik dalga teknolojisini kullanarak, boru hatlarındaki su akışını takip ediyor ve entegre yazılımı sayesinde gerçek zamanlı bir değerlendirme yapıyor. RE.GUARD, aynı zamanda basınç düşüşünü de ölçüyor. Bu sayede ciddi hasarlara yol açabilecek genelde tespit edilemeyen damla şeklindeki kaçaklar ve borudan kaynaklı kaçakları güvenilir bir şekilde tespit edilebiliyor. Küresel vana kapatıldığında sistem su basıncı değerlendirmesi yapıyor ve sonuçları önceden tanımlanmış sınır değerleriyle sürekli olarak karşılaştırıyor. Eğer RE.GUARD bir anormallik tespit ederse, su sistemi girişini derhal kapatıyor. Buna ilave olarak isteğe bağlı kullanılan RE.GUARD kaçak sensörleri hasarları kapsamlı şekilde önlemek için, sertifikalı Z-Wave kablosuz (radyo dalgası) standardı sayesinde, çamaşır makineleri veya bulaşık makineleri yanı gibi hassas noktalara yerleştirilebiliyor, böylece ciddi durumlar, zemin ıslaklığı ölçümü ile hemen fark edilebiliyor. Kaçak tespiti yanı sıra su tüketimi de RE.GUARD uygulaması kullanılarak takip edilebiliyor. Uygulama uzun vadede, tüketimde tasarruf potansiyellerinin belirlenmesine yardımcı oluyor.

    Uygulama üzerinden sezgisel kurulum ve merkezi kontrol

    Yeni uygulama, renovasyon veya modernizasyon projelerinde, tasarım ödüllü RE.GUARD kaçak tespit sistemi, kompakt tasarımı sayesinde, doğrudan su sayacından hemen sonra ve su filtresinin önüne ana su hattına kolayca monte edilebiliyor. Bunun sağladığı avantaj ise hasarlı bir filtre dolayısıyla oluşabilecek sızıntı riskinin minimize edilebilir olması… RE.GUARD, sezgisel kurulum sihirbazı yardımıyla sadece birkaç adımda hızlı ve kolay bir şekilde devreye alınabiliyor.

    Sistem, RE.GUARD uygulaması aracılığıyla kumanda ediliyor. Akış süresi, akış miktarı ve akış hızı ile damla şeklindeki kaçakların ölçümleri, zaman ve frekans için parametreleri ve sınır değerleri kolayca ayarlamanıza ve uyarlamanıza imkan veriyor. Uygulama, kullanıcı tarafından belirlenen limitlerin aşılması nedeniyle su hattını kapatmışsa, manuel kumanda üzerinden veya cep telefonu uygulaması yardımı ile hattı kolayca tekrar açma seçeneği sunuyor.

    Z-Wave ile güvenli bağlantı

    RE.GUARD sistem bileşenlerini, birbiriyle bağlayan uluslararası sertifikalı kablosuz (radyo dalgası) standardı Z-Wave, ek bir koruma sağlıyor. Z-Wave cihazları yalnızca birbirleriyle ve RE.HUB ağ geçidi ile iletişim kuruyor. Sonuç olarak, cihazlar doğrudan harici saldırılara karşı korunuyor ve RE.GUARD, internet erişimi veya bulut bağlantısı olmadan da çalıştırılabiliyor. Radyo sinyallerinin, WLAN bağlantısına göre daha az arıza yaptığı bilinen bir şey. Cihazların kısa iletim süresi ve düşük iletim gücü nedeniyle, enerji tüketimi ve radyasyona maruz kalma oranı, WLAN’ la karşılaştırıldığında çok daha düşük.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.