DOLAR 32,3376
EURO 35,1975
ALTIN 2246,672
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ressam Akın Ekici’nin Yolcudan Yolcuya Hikayeler sergisi Tiflis’de açıldı

    Ressam Akın Ekici’nin Yolcudan Yolcuya Hikayeler sergisi Tiflis’de açıldı
    14.11.2019
    A+
    A-

    Ressam Akın Ekici’nin Yolcudan Yolcuya Hikâyeler sergisinin yeni adresi Tiflis oldu. T.C. Tiflis Büyükelçiliği’nin himayelerinde, Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsorluğunda Silk Factory Studio Art Gallery’de açılan sergi, yoğun ilgi gördü. Açılışa birçok ülkenin diplomatik misyon şefleri, büyükelçileri, konsolosluk görevlileri, askeri ve idari ateşeler, elçilik görevlileri, THY Tiflis Bürosu Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, Tiflis’te yaşayan ve faaliyet gösteren yerli / yabancı sanat galerisi sahipleri, çok uluslu şirketlerin yöneticileri, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

    T.C. Tiflis Büyükleçisi Fatma Ceren Yazgan yapmış olduğu açılış konuşmasında, Büyükelçilik olarak yılın ilk sanat sergisini Türk sanatçısıyla açmış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. Yolcudan Yolcuya Hikâyeler ismiyle açılan serginin ismiyle uyumlu olarak Moğolistan’dan Tiflis’e taşındığını ve bu anlamda serginin kendisinin de bir yolcu olduğunu dile getiren Fatma Ceren Yazgan, şöyle konuştu:

    “İnsanlar ister diplomat olsun, ister iş insanı, isterse de öğrenci sürekli bir yolculuktadır. Aslında hayatın kendisi bir yolculuk halidir. Kişinin kendi içine yaptığı manevi yolculuklar her insana özgüdür, hepsi ayrı bir hikâye oluşturur. Sayın Akın Ekici kariyerine büyük bir kurumsal bankada hukukçu ve iş insanı olarak başlasa da yolculuğuna sanatçı olarak devam etmektedir. Tiflis’e taşınan bu değerli sergi ile kendi hikâyesini buradaki sanatseverlere en güzel şekilde aktarmıştır. Türk Büyükelçiliği olarak böyle değerli bir etkinliğe vesile olduğumuz için son derece gururluyuz” dedi.

    Sergiye olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akın Ekici ise başta T.C. Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan olmak üzere, Büyükelçilik Müsteşarı Gizem Türkgenci Sevim ve Silk Factory Studio Art Gallery’e destekleri ve ev sahipliği için teşekkür etti. Serginin Tiflisli sanat severler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Ekici, Yolcudan Yolcuya Hikâyeler sergisinin amacına ulaştığını sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.