DOLAR 32,5575
EURO 34,8481
ALTIN 2434,304
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ressam büyükelçi Sedef Yavuzalp Ankara ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

    Ressam büyükelçi Sedef Yavuzalp Ankara ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor
    12.12.2019
    A+
    A-

    Yıllardır diplomasi mesleğinin yanında önem verdiği resim çalışmalarını ileriye taşıyarak                    “ Mozaikizm”i geliştiren ve kendi özgün “ mozaik esintisi” tekniğiyle  eserler üreten Ressam Büyükelçi Sedef Yavuzalp,  2019 Aralık ayında iki önemli sergiye katılarak hem Ankara’da         hem de İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

    Hem Ankara’da hem İstanbul’da yılın son sergileri olarak sanatseverlere yeni yıla girerken adeta sanatsal hediye olan bu organizasyonlarda sevilen ve eserleri çeşitli koleksiyonlarda yer alan çağdaş ressamların eserleri sergileniyor.

    Ressam Büyükelçi Sedef Yavuzalp mesleki çalışmaları yanında önemli sanat organizasyonlarına katılarak; sanatseverlerle buluşmaktan ayrıca ressam dostlarıyla da dayanışma içinde olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtiyor.

     


    Bilgi

     Büyükelçi Sedef Yavuzalp Amman doğumludur. Paris Amerikan Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” alanında lisans (Yüksek Şeref Derecesi) ve Brüksel Hür Üniversitesi “Avrupa Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Araştırmalar Merkezi”nde “Türkiye-Batı Avrupa İlişkileri” konusunda Master (Şeref Derecesi) diplomaları vardır.   Yavuzalp, “mozaikizm” olarak da adlandırdığı kendi özgün resim tekniği “mozaik esintisi” ile yapılmış eserlerini minyatürsel düzenlemelerle tuval ve mdf üzerine yansıtmaktadır. İşlediği temalar binlerce yıllık Türk ve Anadolu medeniyetlerine ilişkin tarihi ve arkeolojik eserlerin ve konuların betimlenmesidir.  Sanatçı ayrıca görevi dolayısıyla yakından tanıdığı doğu Afrika ülkelerinin tarihi ve mitolojik temalarını işlemiştir.  Yavuzalp, yurt içinde ve yurtdışında 7’si kişisel sergiler olmak üzere, 21 sergi ve fuarda yer almıştır. Eserleri yurt içinde ve yurtdışında çeşitli koleksiyonlarda bulunmaktadır. 

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.