DOLAR 32,4491
EURO 34,7469
ALTIN 2436,328
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ressam Onay Akbaş: Yaşadığımız hız dünyasında sanat bir başkaldırı durumudur

    Ressam Onay Akbaş: Yaşadığımız hız dünyasında sanat bir başkaldırı durumudur
    11.02.2019
    A+
    A-

    Düzenlendiği ilk günden bu yana büyük bir beğeniyle takip edilen Akra Talks’un 39’uncu programının konuğu, sanat hayatına uzun yıllardır Fransa’da devam eden ressam Onay Akbaş oldu.

    Akra Urban Social Lounge’ta düzenlenen sohbette Onay Akbaş, Paris’te Türk sanatçı olmanın getirmiş olduğu duyguyu, Akra misafirleriyle paylaştı. Hayatın en ironik yanlarını kendine özgü bir üslupla ele alan Akbaş, insana ait her şeyin resimlerinin ana temasını oluşturduğunu söyledi. Eserlerinde primitif sanattan grafitiye uzanan bir figür anlayışıyla, kendine özgü hiç de masum olmayan bir imgeler dünyası yaratarak, en trajik olayların dahi ironik bir boyutu olabileceğini söyleyen Akbaş, yaptığı her resimle yeni bir yönünü keşfettiğinin de altını çizdi. Akbaş, yaşadığımız hız dünyasında sanat yapmanın bir başkaldırı ve bilinçaltı örgütlenmesi olduğuna inanıyorum” açıklamasında bulundu.

    Sanatçının yaşama şansı yükseliyor

    Paris’te yaşayan bir Türk ressam olarak, Paris’in kültür kazanı olma özelliğini koruduğunu söyleyen Akbaş, “Bunu sanatçılarını korumak için çıkardığı kanunlarda açık bir şekilde görüyoruz. Fransa’da uygulanan kanunlar gereği, özellikle Paris’teki tüm kurum ve kuruluşların kazançlarının yüzde 1’ini kültür ve sanata harcamaları gerekmektedir. Bu da sanatçının yaşama şansını daha da yükseltmektedir” dedi.

    Kıyısız Dalgalar

    Fransa’da ve Türkiye’de aldığı önemli ödüllerle ün kazanan Onay Akbaş, Kıyısız Dalgalar adlı sergisinde, 35 yıldır ürettiği eserlerden oluşan çok özel bir seçkiyi, Antalya’daki sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı ve Şebnem Bahar Sanat Galerisi ve Türkan Şoray Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek Kıyısız Dalgalar adlı resim sergisi, 3 Mart’a kadar Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

    Akra Talks, sürpriz konu ve konuklarıyla misafirlerinin kalbine dokunmaya devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.