DOLAR 32,5726
EURO 34,8913
ALTIN 2438,004
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Revna Çakır Sarıgül’den sağlıklı atıştırmalık tarifi

    Revna Çakır Sarıgül’den sağlıklı atıştırmalık tarifi
    22.05.2020
    A+
    A-

    Sağlıklı yemekleri eğlenceli anlatımları ile kendi kanalında paylaşan sevilen Youtuber Revna Çakır Sarıgül, unsuz ve rafine şeker ilavesiz “Raw Brownie” tarifi ile tatlı yapamayanların sofralarına konuk oluyor. Tatlının yanında tuzlu bir lezzet arayanları da unutmayan Sarıgül, “Badem Unlu Kraker” tarifi ile çay, kahve sohbetlerinin olmazsa olmazı atıştırmalıklara yeni bir soluk getiriyor.

    Mutfağınızı saran neşe Revna Çakır Sarıgül

    Bitmek bilmeyen enerjisi ve neşesiyle tanıdığımız Dijital İçerik Üreticisi ve Youtuber Revna Çakır Sarıgül, birbirinden eğlenceli ve sağlıklı tariflerini MAG okurlarıyla paylaştı. Hem unsuz, hem de rafine şekersiz bu brownie herkesin favorisi olabilecek potansiyelde! Pişirilmiyor olması da bir başka güzelliği! Bakalım siz nasıl bulacaksınız?

     Unsuz ve Rafine Şeker İlavesiz Raw Brownie

    Malzemeler:

    – 80 gr fındık

    – 110 gr hurma (5-6 adet)

    – 20 gr kakao (1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı)

     Çikolata Sosu Malzemeleri:

    – 30 gr bal (1-2 yemek kaşığı)

    – 15 gr kakao (1 yemek kaşığı)

    – 15 gr süt (1-2 yemek kaşığı) (Burada dilediğiniz süt türünü kullanabilirsiniz)

    – 25 gr eritilmiş hindistan cevizi yağı (1,5 yemek kaşığı)

     Yapılışı:

    Brownie için gerekli malzemeleri rondoda bir araya gelene kadar çekin. Elinize aldığınızda bir araya gelmiyorsa çok az miktarda su ekleyebilirsiniz. Sonra bir kalıba yerleştirin veya elinizle şekil verip buzdolabına kaldırın. Bu arada sosu yapmak için malzemeleri karıştırın ve brownienin üzerine koyup tekrar buzdolabına kaldırın. Sos kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

     Nar Kaplı Peynir Topu

    Malzemeler:

    – 1,5 su bardağı lor peyniri (170 gr)

    – 3 yemek kaşığı yumuşak keçi peyniri (90 gr)

    – 1 tatlı kaşığı zerdeçal

    – 1 çay kaşığı karabiber

     Kaplamak için:

    – 1 su bardağı ayıklanmış nar

    Yapılışı:

    Peynir topu için gerekli malzemeleri karıştırın ve elinizle büyük bir top şekli verin. Sonra hazırlamış olduğunuz peynir topunu ayıklanmış nar ile kaplayarak servis edin.

    Badem Unlu Kraker

    Malzemeler:

    – 130gr badem unu (2 su bardağı)

    – 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

    – 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (isteğe bağlı)

    – 1 çimdik deniz tuzu

    – 2-3 yemek kaşığı su (bir araya getirmek için)

    Yapılışı:

    Bütün malzemeleri karıştırın. Hamur kuru olursa bir araya getirene kadar bir miktar su ekleyebilirsiniz. Sonrasında hamuru iki pişirme kağıdının arasına alın ve merdane yardımı ile hamuru ince bir şekilde açın. Üst kısımda duran pişirme kağıdını kaldırın ve su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller kesin (İsterseniz kurabiye kalıpları ile değişik şekiller verebilir veya bıçakla kareler kesebilirsiniz). Kesmiş olduğunuz krakerleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 °C’lik fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun!..

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.