DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Riskten kaçan alıcı teslimi yakın projeleri tercih ediyor

    Riskten kaçan alıcı teslimi yakın projeleri tercih ediyor
    21.08.2018
    A+
    A-

    Avcılar’da yeni nesil proje anlayışının en iyi örneğini sergileyen Mars 19 projesinde satışlar hızlandı. Yılın son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projede, inşaatın ilerleme hızına bağlı olarak alıcıların daha rahat hareket ettiğini anlatan Metraco AŞ Genel Koordinatörü Levent Deveci, günümüz koşullarında hemen teslim veya teslimi yaklaşan projelerin alıcıların radarına daha fazla girdiğini söyledi. Levent Deveci “Dönem riskten kaçınma dönemi. Kiracı iken kaç ay hem kira hem taksit ödeneceği konusu kadar o firmanın inşaatı zamanında teslim edip edemeyeceğinin de düşünülmesi gereken bir dönem. Bu nedenle konut seçim tercihlerinde teslimat artık daha belirleyici” diye konuştu.

    Avcılar’da yeni nesil konut anlayışının en iyi örneğini sergileyen Mars 19 projesinde satışlar hızlandı. Mart 2018’de fiziki olarak inşaat tamamlanma seviyesinin yüzde 40 olduğu anda lansman yapmayı seçen Mars19 projesinde inşaat da tüm hızıyla devam ediyor.

    Yılın son çeyreğinde teslimi planlanan proje, özellikle riskten kaçan alıcıların radarında.  İnşaatın ilerleme hızına bağlı olarak alıcıların daha rahat hareket edip daha sağlıklı karar verebildiğini anlatan Metraco AŞ Genel Koordinatörü Levent Deveci, günümüzün ekonomik koşullarında hemen teslim veya teslimi yaklaşan konut projelerinin daha fazla öne çıktığını söyledi. Levent Deveci “Dönem herkes için riskten kaçınma dönemi. Kiracı iken kaç ay hem kira hem taksit ödeneceği konusu kadar artık o firmanın inşaatı zamanında teslim edip edemeyeceğinin de hesaplanması gereken bir dönem. Bu nedenle konut seçiminde teslimat tarihi artık daha belirleyici” diye konuştu.

    Kampanyalar ve konut satış rakamlarına bakıldığında da bu durumun görülebileceğini anlatan Levent Deveci, sözlerini şöyle sürdürdü:

    Biz ilk günden itibaren hemen hemen tüm malzememizi tedarik ederek bu işe başladık. Metraco’nun tekstilden ve ihracat pazarlarından gelen finansal gücünün hiç satış yapmasa bile bu projeyi bitirebilecek durumda olduğunu hep dile getirdik. Şirket sahiplerimiz bu konuda hassasiyet gösterdi. Hatta pek çok projede daha temel bile atılmadan ön satışlar başladığı halde, biz lansmanımızı yapmak için inşaatın belli bir noktaya gelmesini tercih ettik, acele etmedik. Çünkü alıcıların kendisine yuva yapacağı yaşam alanını hiç tereddüt etmeden seçmesini istedik.  Nitekim bu tavrımızın doğruluğu nedeniyle döviz kuru da artsa, finansal darboğazlar da yaşansa; biz işimizi sürdürdük. İnşaat teslim planımızda hiçbir aksama sözkonusu değil. Bugün yaşam için Avcılar bölgesini seçen ve hiçbir sorun yaşamadan bir an önce evine sahip olmak isteyen kesimin özel tercihi haline gelmekten dolayı mutluyuz”

    Arsa Sahipliği Fiyat İstikrarı Açısından da Önemli

    Mars 19’un; yatırımcı şirket Metraco AŞ’nin kendi arsası üzerinde inşa edildiğini hatırlatan Levent Deveci, bu durumun konut alıcıları için ayrı bir avantaj olduğunu da hatırlattı.  Deveci “Bu durum, güçlü bir firma tarafından inşa edilmesi açısından önemli olduğu kadar konutlardaki fiyat istikrarının önümüzdeki dönemde korunabilmesi açısından da önem taşıyor” yorumunu yaptı.

    Levent Deveci “Metraco kendi finansal gücüyle ortaya koyduğu bu projede, daha işin başında tüm yapı malzemelerini temin ederek teslimat ve malzeme fiyat değişim riskini ortadan kaldırmıştı. Şimdi de arsa sahibi olmasının avantajını, müşterilerine hemen ve hiç sorunu olmayan tapu vererek konut sahiplerine yansıtıyor” diye konuştu.

    Lokasyon Olarak da Ayrıcalıklı

    Lokasyon olarak da ayrıcalıklı bir noktada bulunan Mars 19, Avcılar’ın yeni prestij caddesi Firuzköy yolu üzerinde yükseliyor. Kanal İstanbul’un resmi güzergahına komşu olan Mars 19; metrobüse, yakın tarihlerde açılması planlanan metroya ayrıca Kanal İstanbul’a da yürüme mesafesinde  bulunuyor.

    Çok yüksek katlı olmayan bloklarda, mimari anlayışıyla komşuluk ilişkilerine önem veren, yüksek tavanlı, yeşil alanlı, unutulmakta olan balkon zevkini yeniden hayatımıza yerleştiren Mars 19 projesinde ferah yaşam alanları sunuluyor. Projede 1+1’en 4+1’e kadar değişen daire tiplerinde evlerin büyüklükleri 85 metrekare ile 256 metrekare arasında değişiyor.

    PROJE KÜNYESİ

    PROJE ADI: Mars19 Apartments

    KONUMU: Avcılar- İstanbul

    YATIRIMCI FİRMA: Metraco İthalat İhracat A.Ş.

    TOPLAM İNŞAAT ALANI:  30.500 m2

    TOPLAM KONUT ADEDİ:  148 konut

    TOPLAM TİCARİ BİRİM: 8 dükkan

    TOPLAM YEŞİL ALAN: 3.500 m2

    DONATILAR:Kapalı havuz, kapalı otopark, fitness, sauna, buhar odası, çocuk parkı, hobi odaları, gölet, 7/24 güvenlik, kafe ve sosyal alanlar, akıllı ev sistemi, yürüyüş parkuru, %100 beslemeli jeneratör

    MİMARİ PROJE: İmza Mühendislik ve Mimarlık

    TESLİM TARİHİ: Aralık 2018

    KONUT TİPLERİ: 1+1, 2+1, 2+1 Amerikan Tipi, 2+1 Dubleks, 3+1, 3,5+1, 4+1

    KONUT BÜYÜKLÜKLERİ: 85 m2 -256m2

    SATIŞ OFİSİ ADRES: Üniversite Mah. Firuzköy Cad. No:19 34320 Avcılar, İstanbul

    SATIŞ OFİSİ TEL: 444 62 70

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.