DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Robotik sektörü WIN EURASIA’ya yenilikleri ile damga vuracak

    Robotik sektörü WIN EURASIA’ya yenilikleri ile damga vuracak
    07.03.2024
    A+
    A-

    Türkiye’nin endüstriyel robot üreticileri, sektörde son trendleri takip etmek ve ürünlerini sergilemek için “Endüstri Gelecekle Buluşuyor” ana temasıyla 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek WIN EURASIA – World of Industry Fuarı’na hazırlanıyor. İç piyasada 200 milyon dolar, dış piyasada ise 25 milyon doların üzerinde iş hacmine sahip sektörün temsilcilerini bir araya getiren ROBODER, WIN EURASIA’da bir yandan yenilikçi ürün ve çözümlerini tanıtırken diğer yandan yeni iş birliklerine odaklanacak. Bu yıl 30. kez imalat sanayindeki sektör profesyonellerini buluşturmaya hazırlanan WIN EURASIA Fuarı, katılımcılara imalat sanayini 360 derece tecrübe edebilmeleri için benzersiz fırsatlar sunuyor.

    Maliyetleri düşüren, kârlılığı artıran ve kesintisiz iş gücü ile hata payını azaltarak efektif üretim sağlayan robotik teknolojiler; imalat sanayindeki üretim süreçlerini ve iş stratejilerini kökten değiştiriyor. Geleneksel üretim modellerini dönüştürerek bugünün ve geleceğin trendlerine uyum sağlamak isteyen işletmeler, bu dönüşümün sunacağı avantajları önceden deneyimlemek ve kendine en uygun teknolojileri seçmek istiyor. “Endüstri Gelecekle Buluşuyor” ana temasıyla 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek WIN EURASIA da sektörün buluşma noktası olarak Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri için gelecek teknolojileri yerinde deneyimlemek ve kendine en uygun teknolojileri seçme fırsatı sunuyor.

    Robot kullanımı gelecek vaat eden bir pazar

    İç piyasada 168 milyon dolarlık sınai robot ithalatı ve üzerindeki mühendislik, tasarım ve prosese özel çözümlerle 800.000 milyon dolarlık hacmi yakalarken, dış piyasada ise 47 milyon doların üzerinde iş hacmine sahip sektörün yenilikçi ürünlerini tanıtması ve dünyadaki trendleri takip etmesi için WIN EURASIA fuarının önemli bir platform olduğunun altını çizen Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri Derneği (ROBODER) Başkanı Murat Yarış, “Dernek olarak WIN EURASIA fuarının yıllardır ana destekçilerinden biriyiz. WIN EURASIA sektör açısından önemli bir fuar. Önemli bir yeniliği duyurmak için güzel bir nokta ve otomasyon ağırlıklı genel endüstrinin buluşma noktası. Global olarak büyümek isteyen ve yatırım için ayırdıkları kaynağı,  üretimlerinde verimlilik konusunda maksimize eden firmalarla tanışma fırsatı sağlayan bir arena. Bu nedenle WIN EURASIA hem iç hem de dış piyasa için bize yeni iş fırsatları ve yeni pazarlar sunarken, hâlihazırdaki müşterilerimiz ile ilişkilerimizi pekiştiriyor “ dedi.

    Otomotiv, otomotiv yan sanayi, beyaz eşya, genel endüstri, savunma sanayi, makine, elektronik gibi alanlarda üretim yapan ve otomasyon çözümleri sunan ROBODER üyelerinin geniş katılımla WIN EURASIA fuarında yer alacağını ifade eden Yarış, fuar ile ilgili şunları söyledi; “Bu yıl fuar özelinde üye firmalarımızın ürün ve servisleri, robotik çözümlere yönelik uygulamalar ve bu uygulamaların bileşenleri olacak. Katılımcılar çok çeşitli alanlarda robot uygulamaları görebilecek ve kendi üretim yöntemlerine uygun altyapıları ve bu altyapılarda gerçekleşen son değişimleri gözlemleme şansı yakalayacaklar.” Robotik otomasyon sektörünün 2023 yılı gelişimini değerlendiren ROBODER Başkanı Yarış, “ 2023 yılı dünya geneli tüketimin artması ile otomotiv firmalarının yeni yatırımlarına hız vermesi açısından iyi geçti. 2023 yılı yurtiçindeki projelerin tamamlandığı ve hatta sektörün yurtdışı projelere yöneldiği bir yıl oldu. Elektrikli araçlar için kurulan yeni üretim hatları ve mavi yaka problemi yaşanan sektörleri yukarı doğru taşıdı ve ihracatımızı neredeyse iki kat artırdı” dedi. WIN EURASIA ve sektörün geleceği hakkında konuşan Yarış; “Endüstrideki her değişimi önce bu fuarda sonra uygulamada göreceğiz. Türkiye’de 30. yılında yeni fikirlere altyapı olmaya devam edecek olan WIN EURASIA, üretim teknolojilerindeki değişimle her yıl kendini yenileyerek olumlu yönde gelişerek yoluna devam ediyor” dedi.

    İmalat sektörünün başarısına 30 yıldır öncülük ediyor

    Yaklaşan fuarı sektör temsilcilerinin heyecanla beklediğine değinen Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, “Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. olarak Avrasya Bölgesi’nin ve sektörün en büyük uluslararası fuarını 30 yıldır gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. WIN EURASIA başarısını 30 yıldır katlayarak sürdürürken aynı zamanda imalat sanayiinin tüm bileşenlerini bir araya getiren eşsiz bir fuar. Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği WIN EURASIA fuarımız sahip olduğu yenilikçi bakış açısı ile katılımcı ve ziyaretçilerine büyük bir vizyon kazandırmasının yanı sıra Avrasya bölgesinin en büyük ticaret ağına dahil olma fırsatı sunuyor ve  istikrarlı büyüme yapısıyla yoluna emin adımlarla devam ediyor” dedi.

    Türkiye imalat sanayini, uluslararası pazarlarla buluşturarak rekabet gücünü ve ihracatını artırmasına katkıda bulunan ve sektöre öncülük eden WIN EURASIA; partnerleri, katılımcıları ve ziyaretçileri ile birlikte geleceğin endüstrisini şekillendiriyor. Fuarın sektöre sağladığı katkılara da değinen Mengül, “WIN EURASIA sadece bir buluşma ve sektördeki yenilikleri keşfetme noktası değil; aynı zamanda zemin hazırladığı iş birlikleri ile sektörün büyümesine önemli katkılar sunan bir organizasyon. Fuarımızda öne çıkacak sektörlerden robotik süreç otomasyonu alanında yazılımlar her geçen gün gelişiyor ve robotlar kendilerine tanımlanan görevleri kusursuz olarak yerine getiriyor. Bu alanda gerçekleşen tüm yenilikler ise fuarımızda kendine yer buluyor. Özellikle otomotivden savunma sanayiye, beyaz eşyadan genel endüstriye kadar geniş bir alanda üretim gerçekleştiren kaynak ve robotik kaynak teknolojileri sektörünün öncü firmaları bu yıl Salon 5 ve 6’da yeniliklerini dünyanın farklı coğrafyalarından gelen nitelikli ziyaretçilerle buluşturacak. Ortaya koyduğumuz iş hacmi sayesinde ise her zaman olduğu gibi birçok katılımcı firma fuar sonrası hedef pazarlarına girmeye ve verimli sonuçlar almaya devam edecek. Bir yandan firmaların büyüme yolculuklarına eşlik ederken diğer yandan da Türkiye’nin ihracat hacmine önemli katkılarda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

    WIN EURASIA, 30 yıldır endüstrinin buluşma noktası  

    30 yıldır endüstri sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA, 2024 organizasyonunda kaynak makinaları, kaynak robot teknolojileri, kaynak ekipmanları, analiz sistemleri, endüstriyel gazlar, gömülü sistemler, bağlama ve ekleme teknolojileri ile kaynak aksesuarları ve yan ürünleri sektörlerinin yeniliklerine ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl 16 ülkeden 662 firmaya ve 102 ülkeden 38.586 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak yeni iş birliklerine zemin hazırlayan ve katılımcı firmalara geniş pazar olanakları sunarak, rekabetçi yönlerini ortaya koyma fırsatı veren fuar, geniş ürün yelpazesini de satın alma profesyonellerine sunuyor. Fuarın bu yıl gerçekleşecek olan versiyonunda; 5G Arena ve Dijital Fabrikalar alanında 5G teknolojisi, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, karbon nötr çözümler, dijital fabrikalar, sanayide yeşil dönüşüme yönelik yeniliklerin yanı sıra her iki yılda bir WIN EURASIA’da yer alan ComVac Özel alanında da basınçlı hava ve vakum teknolojileri sergilenecek. Bu yıl ilk defa fuarda yer alacak olan Hidrojen Özel alanında ise sektörün geleceğini yakından ilgilendiren hidrojen enerjisi gibi teknolojilerin imalat sanayisine yönelik çözümleri sergileniyor olacak.

    Partnerler & Destekleyenler

    Fuarı destekleyen arasında; Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED), Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Akışkan Gücü Derneği (AKDER), Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD), Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri Derneği (ROBODER), Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER), VDMA ve ZVEİ gibi dernekler yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.