DOLAR 32,3363
EURO 35,115
ALTIN 2233,558
BIST 8734,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Robotlar tehlikeli ve karmaşık işleri yapıyor

    Robotlar tehlikeli ve karmaşık işleri yapıyor
    22.11.2019
    A+
    A-

    Günümüz üretim süreçlerinde robot teknolojilerine ilgi artarken, kolaboratif robotlar diğer sektörlerde olduğu gibi metal ve talaşlı işleme sektöründe de verimi artırıyor. Universal Robots’un robotları metal sektörü çalışanlarının koşullarını da iyileştiriyor

    Metal endüstrisinde çalışanların yoğunluğu da dikkate alındığında, çalışan koşullarını iyileştirici yönde atılan otomasyon yatırımları önemli hale geliyor. Kolaboratif teknolojisine yatırım yapan firmaların, verimlilik ve kalite artışı elde ettiği de görülüyor. Universal Robots’un insanla iş birliğine dayalı kolaboratif robotları ile metal ve talaşlı işleme sektöründe işlem süreçlerini çok daha hassas, üretim olarak daha üstün ve etkin kılmak mümkün olurken, uluslararası rekabet edebilirlik kabiliyeti gelişiyor.

    “Esnek konumlandırma avantajı sağlıyor”

    Metal ve talaşlı işleme sektöründe robot teknolojisine dair konuşan Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Kolaboratif robotlarımız, talaşlı imalat ve/veya pres vb. üretim süreçleriyle üretim yapan tesislerin; çeşitli süreçlere, malzemelere ve özelleştirilmiş ürünlere göre üretim hattını ayarlamalarını mümkün kılıyor. Universal Robots’un kolaboratif robotları, yüksek tekrarlanabilirliği sayesinde iş parçalarının makine besleme süreçlerinde talaşlı işleme, cnc-pres besleme uygulamalarında kullanılmaya imkan sağlıyor. Universal Robots robot kollarının hızlı, esnek biçimde konumlandırılması sayesinde üretim hatlarının yeni ürünlere hızla uyarlanması mümkün oluyor. Bu şekilde de cobot’lar üretim tesisinde sadece bir noktada kullanılabilmesi dışında hızla adapte edilerek üretimde farklı noktalarda konumlandırılıyor, yatırımın tesise sağladığı yüksek üretim verimliliğiyle kendini kısa sürede amorti ediyor” dedi.

    Cobot; çalışanlar için ergonomik ve güvenli çalışma ortamı sağlıyor

    Tehlikeli makinelere yakın çalışmayı gerektiren karmaşık işleri yapabilmek için talaşlı işleme operasyonlarında taşıma ve besleme işleri için cobot kullanarak hem sürdürülebilirliği sağlamak hem de çalışanların yaralanma riskini azaltmak mümkün oluyor. Metal ve talaşlı işleme işlerini tamamlamak için bir kolaboratif robot kullanmak işletmedeki toplam kabiliyeti artırarak maliyetleri azaltmada önemli fayda sağlıyor. Böylece, sektörde önemli bir avantaj elde ediliyor. Universal Robots robot kollarının esnekliği, üretim süresi boyunca robotun gerektiği şekilde kolay bir şekilde bir istasyondan diğer bir istasyona kolayca taşınması, programlaması ya da daha önce mevcut programın çalıştırılmasına olanak tanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.