DOLAR 32,5543
EURO 35,0184
ALTIN 2428,156
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Roca, ihracat başarısıyla ödüllendirildi

    Roca, ihracat başarısıyla ödüllendirildi
    25.11.2021
    A+
    A-

    Roca, geçtiğimiz yıl Eskişehir’de en fazla ihracat yapan 10 firma arasında yer aldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Eskişehir’de düzenlenen “KOBİ İhracat Seferberliği Eğitim Programları”nda açıklanan ihracat başarı listesinde 8.sırada yer alarak ödüllendirildi.

    100 yıllık banyo üreticisi olan Roca, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2020 yılında Eskişehir’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketten biri oldu. Geçtiğimiz yıl 927 milyon doları aşan Eskişehir ihracatı içerisindeki payı ile listede 8.sırada yer aldı. 2020’de cirosunun yüzde 67’sini ihracattan karşılayan Roca’nın ihracat yaptığı başlıca ülkeler şöyle; İspanya, İsviçre, Bulgaristan, Portekiz ve Fransa.

    Türkiye’nin en büyük 3 armatür fabrikalarından biri olarak Eskişehir’de en çok ihracat gerçekleştiren firmalar arasında olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, şunları söyledi: “Eskişehir’deki armatür fabrikamızla pazara dünya kalitesinde ve hızlı tedarik edilebilen ürünler geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 67’sini 60 ülkeye ihraç ettik. En fazla ihracat yaptığımız 5 ülke; İspanya, İsviçre, Bulgaristan, Portekiz ve Fransa oldu. Bu başarımızı da listede yer alarak tescilledik. Hedef pazarlarımız arasında Ortadoğu ülkelerine yönelik adımlarımız olacak. Yenilikçi ve teknolojiyi merkeze alan hijyenik ürünlerimizle banyolarda yer almayı sürdüreceğiz.”

    Üretim kapasitesini yükseltmeye devam edecek
    Fabrikalarında yılda 1,5 milyon adet armatür ve 2,5 milyon ara parça üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Oliva, geçtiğimiz yılda sağladığı yüzde 95 üretim kapasitesini de yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.