DOLAR 32,5533
EURO 34,8569
ALTIN 2432,08
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Roca Infinity koleksiyonunun online lansmanı gerçekleşti

    Roca Infinity koleksiyonunun online lansmanı gerçekleşti
    29.05.2021
    A+
    A-

    Banyo alanları için geliştirdiği inovatif ürünlerini dünyaya sunan Roca; konfor, biçim ve işlevselliği bir araya getiren ve Red Dot Tasarım Ödülleri’nde 6.500 katılımcı arasından “En İyi Tasarım” ödülünün sahibi olan Infinity koleksiyonunun online lansmanına imza attı. Tezgâh üstü lavaboların günlük rutin içinde kullanımını idealleştirmeyi ve kullanıcı konforunu artırmayı amaçlayan koleksiyon, tasarımcı Fernanda Marques’in konuşması ile tanıtıldı.  

    Tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca, büyüme stratejisi kapsamında portföyünde bulunan vitrifiye, armatür, küvet ve duş sistemlerini içeren yenilikçi koleksiyonlarını yaşam alanları ile buluşturuyor. Mayıs ayı itibarıyla Red Dot Tasarım Ödülleri’nde “En İyi Tasarım” ödülü alan Infinity koleksiyonunun lansmanına başlayan Roca, yeni ürün lansmanına  tüketicilerin ve çağın beklentilerini karşılayan yenilikçi çözümlerine Brezilya’lı mimar Ruy Ohtake’nin organik çizgisi ile çalıştığı lavabolar ile devam edecek.

    “Mimarlık, temel inşaattan çok daha fazlası”

    Uluslararası mimar ve tasarımcı Fernanda Marques, Roca ile yaptığı iş birliği detaylarından önce, mimari ve tasarıma olan yaklaşımı hakkında şunları kaydetti: “Bana gelen her projenin; benzersiz, sağlam ve geri dönüşü olmayan bir kişilik yaratma derecesine kadar derin bir ruh arayışı gerektirdiğine inanıyorum. Mimarlık, temel inşaattan çok daha fazlasıdır; Peter Eisenman’ın dediği gibi felsefi bir varoluş, fenomenoloji meselesidir. Tüm projelerim benzersiz ve aynı ilham kaynağından geliyor: temiz ve çağdaş çizgiler. Roca, hem bir kadın mimar, hem de sanat ve tasarım arasındaki modern kavşağın temsilcisi olarak genç yaşlarımda ciddi bir etki yarattı. Bu yüzden, doğal olarak bir bina, bir iç mekân veya bir nesne tasarlarken, modernist yaklaşımla mimarinin tüm disiplinlerini entegre etmeye yönlendirildim. İç mekânların kalitesini, çevresiyle diyaloğunu iyice incelemeden bir binayı düşünemiyorum.”

     

    Roca ve Fernanda Marques’ten ikinci iş birliği

    Düzenlenen online lansmanda Roca lavabo koleksiyonu tasarım süreçlerinden bahseden  Fernanda Marques, Roca ile gerçekleştirdikleri iş birliği süreci ve Infinity koleksiyonu hakkında şu bilgileri verdi: “2014 yılında Roca tarafından desteklenen lavaboyu kent yaşamı için özelleştiren ‘Impressões’ projesinden sonra, karşılıklı geliştirdiğimiz çalışmaları başka bir aşamaya geçirme kararı aldık ve Roca ile Infinity koleksiyonu için tekrar iş birliği yaptık. On yıldan fazla bir süredir ürün tasarımı projeleri geliştiriyorum, ancak lavabo konusunda hiç çalışmamıştım. Projelerimizin çoğunda uyguladığımız hafifliği ve minimalizmi sürdürmek için, alıştığımızdan çok daha küçük olan proje ölçeğinin, en uygun boyutu bulmaktaki en büyük zorluk olduğuna inanıyorum.”

     

    Düz ve kavisli çizgiler arasındaki mükemmel senkronizasyon ile tasarlandı

    Infinity, Roca’nın son derece ince ve yuvarlak kenarlar sağlayan yenilikçi ultra hafif teknolojisini keşfediyor. Dinamizmi, enerjiyi ifade eden ve kendini mekânlara empoze etmeyen aksine onlarla uyum sağlayan güçlü bir tasarım olarak ortaya çıkıyor. Kullanılan teknoloji daha ekolojik ve hafif parçalar elde etmeyi mümkün kılıyor. Bu yüzden tasarımın üç boyutluluğunu ve hammaddenin sunduğu olanakları vurgulamaya çalıştım. Koleksiyonun, tezgâh üstü lavaboların günlük rutin içinde kullanımını idealleştirmek ve minimalizm ile işlevsellik arasındaki dengeyi sağlayarak kullanıcı konforunu artırmayı amaçlıyordu. Koleksiyon, düz ve kavisli çizgiler arasındaki mükemmel senkronizasyon ile, yenilikçi malzeme ve yüzey kombinasyonlarının bir araya gelmesi ile tasarlandı.”

    Kadifemsi yüzeyiyle banyolara zarif bir dokunuş katıyor

    Tezgâh üstü lavabolara hafiflik, gelişmişlik ve çok yönlülük sağlamak için ultra ince ve geleneksel olanlardan çok daha hafif parçalar tasarlamaya izin veren ve özel Roca Fineceramic® teknolojisi kullanılarak hazırlanan Infinity Koleksiyonu, konfor açısından mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmak için biçim ve işlevselliği bir araya getiriyor.

    80 cm lavabonun düz hatlarına daha fazla hafiflik, sofistike bir görünüm ve çok yönlülük kazandırmak için maksimum incelikte ve standartlardan yüzde 30 daha hafif parçaları bir araya getiren Fineceramic® teknolojisini kullanan koleksiyon, 60- 80 ve 110 cm’lik 3  modeli ve 7 farklı rengi ile her tür banyo alanına uygun. Infinity koleksiyonu hassas ve kadifemsi yüzeye sahip mat beyaz rengiyle dikkat çekiyor ve banyolara zarif bir dokunuş katıyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.