DOLAR 32,3374
EURO 34,1709
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rocagallery, Türk mimar Han Tümertekin’i ağırladı

    Rocagallery, Türk mimar Han Tümertekin’i ağırladı
    15.12.2020
    A+
    A-

    Yaratıcı beyinlerden yazılar içeren, en önemli küresel mimari ve tasarım etkinliklerine bağlantılar bulabileceğiniz Roca Galeri Web sitesi, her ay yıldız bir isme kapılarını açıyor. Kasım ayında Türk bir mimar olan Han Tümertekin’in röportajına ev sahipliği yapan platformun bu ayki konusu ise “Gıda sistemini yeniden inşa etmek”

    125’ten fazla profesyonel ve akademisyen iş birliğinde kuruldu

    170’den fazla pazarda, 82 üretim tesisi ile banyo alanları için üretim gerçekleştiren Roca’nın kültürel girişimi olan Roca Gallery, dünyanın en prestijli noktalarında yer alıyor. Barselona, Madrid, Lizbon, Londra, Şanghay ve Pekin’de yüzlerce sektör profesyonelini ağırlayan galeri, halka açık olarak Roca’nın en son yeniliklerini sergiliyor. Rocagallery.com ise projenin amacını genişleterek mevcut eğilimler, gelecekteki değişkenler ile ilgili makale ve söyleşilere yer veriyor. 125’ten fazla uluslararası profesyonel ve akademisyenin iş birliği ile oluşan rocagallery.com; mimari, tasarım ve inovasyonda en iyi uygulamalarda öğretmeyi, fikir oluşturmayı ve bilgiyi paylaşmayı amaçlıyor.

    Sektör adına çok önemli bir girişim olan web sitesi, Kasım ayında Han Tümertekin ile mimarın kendi projesi olan Angelos projesi üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Bademli ilçesinde yer alan organik zeytinyağı fabrikasının tasarım süreçleri ile ilgili konuşan Han Tümertekin; Ege denizinin kıyısında, doğanın kalbinde bir fabrika inşa edip tasarlarken izlediği yoldan, gıda üretimini gerçekleştiren yapıların inşasındaki dinamiklerden bahsetti.

    Hem bir fabrika kurduk hem de doğal bir mimari yaklaşım belirledik”

    Mimarinin Doğallığı söyleşisinde çok natürel bir alanda fabrika kurmanın zor ama ilham verici bir süreç olduğunu dile getiren Han Tümertekin; “Müşterilerim benden hiçbir mekanik müdahale olmadan zeytinyağı üretebilecekleri bir alan istedi. Bu durumda fabrikanın arazideki yeri çok daha önemli bir hal aldı. Tasarımın konsepti ve stratejisi; endüstriyel bir binayı peyzaja empoze etmek yerine nasıl araziye yerleştirebileceğimiz sorusuna dayanıyordu. Yani, ‘Mevcut bitki örtüsüne ve zeytin ağaçlarına dokunmadan ya da zarar vermeden binayı nasıl inşa edeceğiz’ soruları üzerine gittik. Biz de iklim kontrolünü sağlaması, doğal üretim sistemlerine olanak tanıması gibi faktörleri de içine alan bir alan oluşturduk. Müşterimizin üretimde tercih ettiği geleneksel yöntemi inşaat alanında çağdaş yöntemlerle buluşturarak bir kesişme noktası yarattık” dedi.

    Roca Gallery sektör profesyonellerini bir araya getirmeye, online platformu olan www. rocagallery. com ile her ay yeni konular işlemeye ve en prestijli isimlere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.